Dordtse kunstenaars over de brug

Galerie Wind heeft van 2 november tot 1 december een drietal Dordtse kunstenaars te gast met als titel “Wij komen over de brug”.

Het nieuwe werk van Klaashenk Blonk toont keramiekvormen met de titel “wandverschijnsel”. Deze vormen zijn divers en hebben geen titel. Visuele waarnemingen worden door de hersens direct benoemd, daar confronteert het kunstwerk de toeschouwer mee. Het is niet direct benoembaar, is niet eerder opgeslagen. Getracht wordt onbewust een relatie te zoeken. Het materiaal bestaat uit aardewerkklei in diverse bakkleuren met toevoeging van kleislib op de huid (basis) in diverse pastelkleuren direct op de natte huid, waardoor kleuren ontstaan in een onbepaald tijdpad.

Jolande Vermeulen houdt zich bezig met interieur, stedelijk landschap met zijn architectuur, fabrieken of industriële installaties. Inspiratie doet zij op door te fotograferen. Zo vindt zij beelden die kunnen dienen als uitgangspunt: een sterke compositie, een ongewoon perspectief, bijzondere details. Zij werkt met heldere, vaak transparante kleuren en contrasten.

Donie Dubbeldam laat zich in haar nieuwste werk leiden door de transparantie en uitgesneden acrylverfstreken op verschillende papiersoorten die gecombineerd worden met ander restmateriaal of in stukken gescheurd oud werk. Ook maakt zij multi-mediacollages en lichtobjecten die vaak verwijzen naar verstedelijking en overconsumptie. Samen met Jolande Vermeulen vormt zij ook een kunstenaarsduo, bekend om hun installaties van afvalplastic.

Opening
De opening is op zaterdag 2 november om 15.00 uur, de inloop is vanaf 14.30 uur
De muzikale introductie wordt verzorgd door Klaashenk Blonk. De opening van de expositie wordt verricht door Piet Sleeking, wethouder van o.a. Cultuur & Toerisme en loco-burgemeester van Dordrecht.

Galerie Wind
Prins Hendrikkade 124A
Rotterdam-Noordereiland
Geopend do – zo van 13.00 tot 17.00
Www.galeriewind.nl