Ontstaan Expeditie Noordereiland

Vanuit de dienst Kunst & Cultuur van de gemeente Rotterdam, de Deelgemeente Feijenoord en wooncorporatie Woonstad is de werkgroep Kunst & Cultuur Noordereiland ingesteld. In dit institutionele overleg zitten alle organisaties die iets met het Noordereiland van doen hebben. Stichting Expeditie Noordereiland (voorheen: Montmartre aan de Maas) is het private spiegelbeeld van deze werkgroep en neemt deel aan dit overleg.

In 2008 startte de culturele ontwikkeling van het Noordereiland met het evenement ‘Mode aan de Maas’. Intussen was de show vier maal een groot succes. Naast de collectie van Gré van Oostenbrugge kregen ook labels als Haruco-ver en Gomes Esser design de gelegenheid hun creaties te tonen. Zie verder de website van ‘Mode aan de Maas’.

Ook jongeren van het Noordereiland worden gestimuleerd zelf creatief om te gaan met mode en zelfgemaakte kleding te tonen in een modeshow. In 2010 werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven ‘Moslima street couture’. De winnares Lola Khodjaeva presenteerde tijdens Expeditie Noordereiland 2011 haar nieuwe collectie.