Expeditie Noordereiland 2014

Expeditie Noordereiland 2014

5, 6 & 7 september Expeditie Noordereiland. Tijdens de Wereldhavendagen is een bezoek aan het Noordereiland zeker de moeite waard.
Bezoek de Fotografie Art Fair,

waar jonge fotografen hun werk over de Rotterdamse havens presenteren en verkopen.

Luister en praat mee tijdens een talkshow over de haven en cultuur. Maak met een gids een wandeling over het eiland, slenter langs de boekenmarkt of laat de kinderen zich uitleven in het Kinderdorp van Villa Zebra. Vanaf de Rijnhaven vaart een speciale pendeldienst met de tenders, de leukste manier om bij het Noordereiland aan te meren!

Fotografie Art Fair – De haven, de mensen en het nu
Rotterdam barst van de goede, interessante fotografen. Ze delen allemaal een passie: de stad, en vooral de haven waarin zij leven en werken vastleggen. Hun werk is te zien én te koop op de art fair die is samengesteld door Vincent Cardinaal: schrijver, erfgoedkenner en eindredacteur voor magazine Vers Beton.

Wethouder Adriaan Visser geeft vrijdagavond om 18.00 uur het officiële startsein van de Fotografie Art Fair, die het hele weekend te bezoeken is.

Een van de meest toonaangevende jonge fotografen op de Fotografie Art Fair is Ruben Hamelink. Buiten digitaal werk maakt hij zogeheten tintype foto’s, een methode die dateert uit 1851, met een prachtig effect. Een echte aanrader en laat meteen een tintype foto van jezelf maken!

Talkshow – Havenspoor & Dwarsliggers
Havenspoor & Dwarsliggers Is een talkshow over Rotterdam, de haven, binnenvaart, cultuur, letteren, geschiedenis, de gevolgen van de 2e Wereldoorlog voor Rotterdam, maar bovenal over en met Rotterdammers. Gastheer Joop van der Hor praat met aansprekende gasten over Rotterdam als toeristische- kunstzinnige, literaire, culturele, voetbal- en havenstad, bijgestaan door sidekicks Roel Pot en Dick Gebuys. Tussendoor zijn er verrassende optredens: zang, dans, voordrachten en gedichten over de haven en de stad. Verder worden er bijzondere Rotterdamse artikelen en boeken verkocht, of zomaar voor helemaal noppes weggegeven.
Zaterdag 6 sept. 16.00 – 19.00 uur.

Speyksessies
Na afloop van de talkshow sluiten Speyksessies de avond in stijl af. Geniet met een drankje en een hapje van een literaire en muzikale cross-over van singer/songwriters, dichters, korte film, een kunstexpositie en bandoptredens.
Zaterdag 6 sept., 19.00 – 23.00 uur.

Programma Expeditie Noordereiland:
vrijdag: 17.00 – 23.00
zaterdag: 10.00 – 23.00
zondag: 10.00 – 18.00

Locatie: Hulstkamp Gebouw, Maaskade 120
Parkeren op het Noordereiland is gratis

 


Zie website: [icon size=”tiny” image=”fa fa-external-link” url=”” ] www.expeditienoordereiland.com

Zie de foto’s van 2013:  [icon size=”tiny” image=”fa fa-camera” url=”” ] www.Flickr.com