Expositie 3X Kijken

Tot 24 mei exposeert een viertal lokale kunstenaars hun werk bij galerieWind op het Noordereiland.

Marianne Grootenboer, Minne Smits en tamyra meesters leveren een fraaie bijdrage van twee ruimtelijke klankcomposities en opstellingen van Robert Pravda.

Marianne Grootenboer is beeldend kunstenaar en schrijver. Tijdens de expositie toont zij haar serie “Ode aan het leven”. Zes tekeningen en zeven draagbare objecten.

tamyra meesters (objecten): “Ik wil iets van het leven vatten, tastbaar maken en ervaar tegelijk de betrekkelijkheid daarvan. Het laat zich niet grijpen, niet sturen of stoppen; zelfs niet door de dood. De wereld blijft gaan, onnavolgbaar.”

Minne Smits onderzoekt met behulp van geometrische vormen en kleur beelden uit de werkelijkheid. Vervolgens worden die zo eenvoudig mogelijk weergegeven en gaan een eigen leven leiden.

Robert Pravda verrijkt de expositie met twee ruimtelijke klankcomposities en opstellingen. Ruimte 1. “Cava 84” Koorzang opgenomen in de marmer grotten in de bergen boven Carrara (Italië). Werk ontstaan in samenwerking met Horst Rickels en studenten. Ruimte 2. “Vertrekkend Schip”. Compositie geïnspireerd door schilderijen van Minne Smits.

U bent van harte welkom om de expositie 3X KIJKEN te bezoeken in galerieWind. Vanwege de coronamaatregelen is er geen officiële opening. Rond 17/18 mei hopen we alsnog een aantal mensen in kleine groepen met een drankje te kunnen ontvangen om de expositie te bekijken en elkaar te ontmoeten.

Tot die tijd bent u van harte welkom om op afspraak langs te komen van woensdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Plan uw bezoek via de website: www.galerieWind.nl

galerieWind
Prins Hendrikkade 124a
www.galeriewind.nl
info@galeriewind.nl
tel. 06 54613095 / 010 2331335