Expositie Verhalen over mens en dier

Van 28 november 2021 t/m 15 januari 2022 tonen Diana van Hal, Gerard Vogelaar en Anton Vrede hun werk in galerie Wind.

Alle drie zijn ze in hun zestiger jaren; ze hebben het leven geproefd en herkennen bij elkaar het streven naar een beeldende poëzie. Hun gezamenlijke thema is het verhaal van mens en dier.

Diana van Hal werkt haar ideeën uit in een grafische techniek. Ze snijdt drukvormen en brengt zo dekkend en transparant kleuren aan. Ze verwelkomt in haar werk invloeden van andere culturen; er spreekt genegenheid uit voor alle wereldbewoners.

Gerard Vogelaar is van huis uit een tekenaar schilder. Hij schuwt moderne technieken niet. Graag prikkelt hij de toeschouwer om een eigen verhaal te beleven. Vertellingen uit zijn jeugd en de fascinatie voor de natuur inspireren hem.

Het werk van Anton Vrede kun je relateren aan oude Afrikaanse vertellingen. Het zijn beeldende sprookjes. Hij bouwde een kleurrijk oeuvre. Versoberde later zijn aanpak en maakt nu kalligrafische penseeltekeningen en kernachtige ruimtelijke objecten

Uitnodiging
Graag nodigen wij u uit om de opening van de expositie op 28 november bij te wonen. Deze zal worden omlijst met een muzikale bijdrage van Miguel Sucasas (saxofoon) en Albert Casan (gitaar).

In verband met de ontwikkelingen omtrent het virus, vragen wij u om zich voor deze opening aan te melden en uw voorkeur voor een tijdstip tussen 14.00 en 18.00 uur aan te geven. Gebruik daarvoor het formulier op de website:

Wij zijn verplicht om bij binnenkomst een QR-code, genezenverklaring of recent testbewijs te controleren.

Bovenstaande geldt alleen voor de dag van de opening. Tijdens overige dagen dat de galerie open is voor bezoekers (do t/m zo tussen 13.00 en 17.00 uur) volstaat voor nu een mondkapje en is aanmelding vooraf niet noodzakelijk.

galerieWind
Prins Hendrikkade 124a
www.galeriewind.nl
info@galeriewind.nl
tel. 06 54613095 / 010 2331335