Grootmoeders in de spotlight

Bij Tante Nino zijn in het weekend van 23 – 25 november prachtige, internationale films te zien waarin grootmoeders een hoofdrol spelen. 

Tante Nino organiseert Het Grandmother Film Festival, een driedaags internationaal filmfestival met 26 films van filmmakers en kunstenaars. Vrijdag 23 november wordt het festival afgetrapt met ‘Mountain of the strong, proud women’, een live film/performance door Hanna Wildow.

Zaterdag 24 november draait onder meer ‘The Grandmother’ (1970) van David Lynch. Zondag 25 november wordt het festival afgesloten met “Granma has a videocamera” (2007) van Tania Cypriana, een homevideo verslag over 20 jaar van een Brazilaanse immigrantenfamilie in de VS.

Internationaal
Er zijn 8 blokken met korte en lange films, verdeeld over de vrijdagavond, de zaterdag en de zondag. De 26 geselecteerde films komen uit Duitsland, Nederland, Roemenië, Rusland, Portugal, Georgië, Oekraïne, Griekenland Hongarije, Frankrijk, Israël, de Filippijnen, Colombia, Rusland, Brazilië, de VS, het VK en IJsland. Meerdere makers zijn aanwezig.

Programma
Het volledige programma met de filmbeschrijvingen staat hier online: https://grandmotherfilmfestival.blogspot.com/…/program-23-2…

Alle films zijn Engels ondertiteld of Engels gesproken. Behalve films is er ook muziek en kun je een hapje eten. Kosten: een vrijwillige bijdrage. Schuif aan om een aantal mooie films te kijken, grootmoeder of niet!

Zie ook het bericht in de Havenloods

Tante Nino
Van der Takstraat 102B
Rotterdam Noordereiland
www.tantenino.nl