Iftar maaltijd 2018

De ramadan is dit jaar van 16 mei tot 14 juni. De duur van de ramadan hangt jaarlijks af van de stand van de maan. De nieuwe maand begint in de islamitische kalender wanneer de nieuwe maan voor de eerste keer zichtbaar is en eindigt nadat de afnemende maan volledig is verdwenen, maar nog voor de volgende maan verschijnt.

Vasten
Wie deelneemt aan de ramadan mag in die periode niet eten en drinken vanaf de dageraad tot de zonsondergang. En dat is laat, dit jaar pas rond 22:00 uur. Die avondmaaltijd, de iftar maaltijd, is dan ook feestelijk en uitgebreid en wordt vooral samen met familieleden en buurtgenoten genuttigd. In Nederland wordt de iftar door verschillende moskeeën en organisaties gebruikt om moslims samen te brengen, maar ook om niet-moslims uit te nodigen deel te nemen aan deze gezamenlijke dis.

Aanschuiven
Inmiddels is er ook op het Noordereiland een jaarlijkse traditie om bij Fadi’s Eten & drinken aan te schuiven voor de iftar maaltijd. Dat kan dit jaar op vrijdag 8 juni, vanaf 22:00 uur. Wilt u aanschuiven bij dit buurtfestijn? Dan moet u zich nog snel even op de gastenlijst laten zetten bij Fadi zelf, Van der Takstraat 194.

De kosten voor dit copieuze maal bedragen 15 euro, bij aanmelden te voldoen.

 

 

.