Lezing Bombardement WOII

Woensdag 18 maart geven leden van Historische oorlogswandeling Strijd om de Maasbruggen een boeiende lezing over het bombardement van 1940.

Dit jaar is het 80 jaar geleden dat de Duitse aanval op Rotterdam plaatsvond met als dieptepunt het verwoestende bombardement van 14 mei 1940. Tot de dag van vandaag is het bombardement een beladen en emotioneel onderwerp. Al decennia lang doen zich “wilde verhalen” en misverstanden over dit onderwerp de ronde. Het bombardement op Rotterdam was geen losstaande gebeurtenis en dient bekeken worden in het licht van de gehele Duitse veldtocht in Nederland, België en Frankrijk. Het bombardement was onderdeel van de Duitse aanval op Rotterdam. Welk doel had deze aanval en wie was hier verantwoordelijk voor. Al snel rijst de vraag waarom werd er gekozen werd voor een dergelijk drastisch middel om de Nederlandse weerstand te breken.

Tijdens deze lezing in Café ’t Haventje nemen we u mee naar mei 1940 en zoomen we vanuit verschillende invalshoeken in op het bombardement. Hoe zag de aanloop eruit, wat waren de gevolgen, welke feiten en fabels doen zich de ronde en was het op basis van de beschikbare informatie tactisch of strategisch van aard?

Inloop: 19:15
Start lezing: 19:45
Kosten: gratis
Locatie: Cafe ’t Haventje, Prins Hendrikkade 129, 3071 KL Rotterdam

LET OP! Er is een beperkt aantal zitplaatsen dus zorg aub dat u op tijd aanwezig bent. Reserveringen zijn niet mogelijk.