Mondkapjes Noordereiland

Vanaf nu zijn er Noordereiland mondkapjes te koop, in de kleuren van de Noordereilandvlag: groen-wit-groen, met een rood hart in het midden.

Al jaren wappert bij menig huis op het eiland deze Noordereilandvlag. Want eilanders zijn trots op hun ‘dorp in de Maas’. Nu iedereen verplicht mondkapjes moet dragen leek het een goed idee om ook een uniek eiland-mondkapje te laten maken. Dat zou ook een mooi product zijn om in de nieuw opgerichte Eilandwinkel Noordereiland (een soort mini VVV) te verkopen. Maar het moest ook op meerdere manieren iets zijn wat bewoners verbindt. Daarom werd via social media een oproep gedaan voor naaisters. Er meldden zich al snel een aantal en twee van hen zijn een paar weken in de weer geweest met het maken van de mondkapjes, want dat bleek toch een arbeidsintensief procedé.

Leuk kado
Begin december werd het eerste aantal al verkocht, de animo bleek groot. Men vond het een leuk kadootje voor Sinterklaas of kerst, voor familie, voor de buren of zelfs voor een lokale werkgever die ze in het kerstpakket voor de werknemers deed. In een mum van tijd was de voorraad uitverkocht en moesten beide naaisters tijdens de kerstvakantie weer stevig aan de slag. Nu is een tweede voorraad klaar en kan er weer verkocht worden.

Hoe bestellen
De mondkapjes kosten €6,- per stuk. Bestellingen kunnen via mail worden doorgegeven: redactieEilandkrant@gmail.com of via de chat/whatsapp op facebook.com/noordereiland. U ontvangt dan bericht wanneer ze waar kunnen worden afgehaald (waarschijnlijk bij het Huis van de Wijk Noordereiland). Zo nodig kunnen ze in de brievenbus worden gedaan of per post bezorgd (portokosten worden dan berekend).

Betalen kan via een betaalverzoek of overmaken op de Eilandwinkel rekening. Er zijn maar een beperkt aantal beschikbaar, dus wees er snel bij!

Het materiaal en de (bescheiden) vergoeding voor de naaisters is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Stichting Expeditie Noordereiland en de Wijkraad Noordereiland.