NE Studios en Atelier Weekend

Het weekend van 26 & 27 september openen de NE Studio’s op het Noordereiland weer hun deuren voor publiek.

De kunstenaars van NE Studio’s zijn beide dagen van 11:00 tot 17:00 uur persoonlijk aanwezig om hun werk te tonen en erover te vertellen.

Noordereiland Tekeningen
Uniek dit weekend is de deelname van krijt-kunstenaar Bart Lodewijks, hij maakt op die zaterdag bij de NE Studio’s tekeningen in het kader van het project Noordereiland Tekeningen, dat in samenwerking met Murals Inc. wordt uitgevoerd.
Sinds 2001 maakt Bart grootschalige, lineaire krijttekeningen in publieke en private ruimtes. De tekeningen zijn te vinden op gevels van gebouwen, in ziekenhuizen en kantoren, maar ook in particuliere woningen en de omliggende straten. Zijn uitgesproken abstracte tekeningen spelen in op de maatschappelijke context waarin ze zijn gemaakt. Van juni 2020 tot februari 2021 werkt Lodewijks op het Noordereiland, Rotterdam. Tijdens het werken aan zijn tekeningen komt hij graag in contact met passanten en bewoners en tekent graag hun verhalen op.


Atelier Weekend
De open dagen vallen samen met het Groot Rotterdams Atelier Weekend. Zo’n 40 locaties in Rotterdam openen dan hun deuren van 10.00 tot 17.00 uur. Er is kunst te zien van meer dan 300 kunstenaars. De ateliers zijn gevestigd in een groot aantal complexen die verspreid liggen door de hele stad. Het zijn veelal oude schoolgebouwen waardoor het voor bezoekers mogelijk is om voldoende afstand te bewaren. Elk complex heeft hygiënische voorzieningen getroffen voor de veiligheid voor alle aanwezigen.

Muzikale afsluiting
Heeft u nog niet genoeg van al die kunstzinnigheid? Zondagmiddag kunt u om 17:00 uur ook aanschuiven bij Tante Nino in de Van der Takstraat 94 bij het concert van het Anaphora Trio. Toegang: 15 euro, graag wel even reserveren bij tantenino@gmail.com. Wie dat wil kan na afloop daarvan ook nog eens genieten van een maaltijd (kost ook 15 euro).

Meer informatie leest u op:
https://www.nestudios.nl/
https://www.grootrotterdamsatelierweekend.nl/ http://www.tantenino.com/agenda

Foto: R. van Unnik