Tante Nino: concertzaal op huiskamerniveau

Voor de liefde verruilde Nino Purtskhvanidze haar geboorteplaats in Georgië voor Rotterdam en daar vond ze een tweede liefde: het Noordereiland. 

Als Tante Nino beheert ze daar een ontmoetingsplek waar mensen van divers pluimage bij elkaar komen en genieten van muziek, film, poëzie en en andere cultuuruitingen.  Nino verstaat de kunst om bijzondere (internationale) kunstenaars en muzikanten te verleiden om hun kunsten te delen op dit kleinschalige podium.

Menselijke toren
Soms lukt het haar ook om grootschaliger evenementen letterlijk van de grond te krijgen. In 2017 haalde ze de fameuze Spaanse ‘Castellers’ naar Rotterdam, die hun menselijke toren bouwden op het Prinsenhoofd. Nog bijzonderder was dat zij het voor elkaar kreeg dat de Castellers een paar dagen konden verblijven bij gastgezinnen op het Noordereiland. Een fraai staaltje van betrokkenheid en verbroedering.

Programma
Elke maand is er wel een film of optreden bij Tante Nino, in de Van der Takstraat 102B. Kijk voor het actuele programma op www.tantenino.nl

Zo is er zondag 8 april om 15:15 uur een huiskamerconcert van Sophia Baltatzi (viool) en Nikos Stavlas (piano). Heerlijk om de zondag een beetje uit te drijven. Er is geen vast entreebedrag, uw bijdrage is na afloop van harte welkom.