Toonderplein

Woensdag 2 mei wordt het plein naast de Toonderfontein (vlakbij de Markthal) officieel omgedoopt tot het Marten Toonderplein. 

Alweer 106 jaar geleden werd de fameuze striptekenaar geboren in Rotterdam. Om precies te zijn: in de Thorbeckestraat 28B op het Noordereiland.

Tom Poes
In 2012 werd daar ter herinnering op initiatief van kunstenares Tamyra Meesters en met steun van Stichting Montmartre aan de Maas een beeld van Tom Poes boven het geboortehuis geplaatst. Het beeld is opgebouwd uit stukken wit porselein, waarvoor bewoners van het Noordereiland hun oude serviesgoed hebben gedoneerd.

Opening door Martin Lodewijk
Mooi dat er nu een plein naar de oude meester wordt genoemd. De officiële handeling wordt verricht door een andere beroemde Rotterdamse striptekenaar, Martin Lodewijk.  Hij werd vooral bekend door zijn strips over Agent 327 en niet te vergeten de TingelTangel Tram, die jarenlang door Rotterdam reed.

Om 15.30 uur wordt het naambordje van het Toonderplein onthuld en om 16.00 uur geeft Manuel Kneepkens een Marten Toonder lezing
in de Gemeentebibliotheek.

Meer informatie over het nieuwe Toonderplein leest u hier.