WijkUitBuro

Wie wil weten wat er op en in de omgeving van het Noordereiland op cultureel gebied te beleven valt, of zelf een evenement breed onder de aandacht wil brengen, kan daarvoor terecht op de website van Het WijkUitBuro.

Het WijkUitBuro is onderdeel van Stichting Cultuur Concreet en is ontwikkeld als antwoord op de vraag om het gehele culturele aanbod in Rotterdam overzichtelijk en toegankelijk te maken voor een groot publiek. Niet alleen het aanbod van de grote culturele instellingen, maar ook juíst de mooie initiatieven van bewoners en kleinere organisaties, die Rotterdam zo bijzonder maken.

Platform
Alle 14 gebieden van Rotterdam barsten van de bewoners met geweldige initiatieven op het gebied van kunst en cultuur. Of het nu gaat om open lucht theater, een pop-up concert of een kunstroute, alles is te vinden op het WijkUitBuro.

Zoekfunctie per wijk
Het platform bestaat uit een website en app, waarop alle cultuur uit de wijken samen wordt gebracht. Daar kan het gehele aanbod worden bekeken, maar het is ook mogelijk om te zoeken op gebied en culturele voorkeur. Bent u bijvoorbeeld een enorme theaterliefhebber en woont u in Feijenoord? Dan is het aanbod daar gemakkelijk op te filteren.

Actieve bewoners
Het bijzondere aan het WijkUitBuro is dat het grotendeels gedragen wordt door de organisaties en actieve bewoners zélf! Iedereen kan een account aanmaken en evenementen of activiteiten invoeren. Nóg makkelijker is het om het WijkUitBuro met één simpele druk op de knop te koppelen met een facebookpagina. Evenementen worden op deze manier automatisch doorgezet.

Het platform is altijd in ontwikkeling om de ervaring voor de gebruiker doorlopend te blijven verbeteren. Tips en feedback zijn altijd welkom en ontvangen wij graag via info@wijkuitburo.nl.

Het WijkUitBuro is gerealiseerd met dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting bevordering van Volkskracht en de Gemeente Rotterdam en in samenwerking met Tickled.

https://wijkuitburo.nl/