Tom Poes Beeld

Onthulling van het beeld Tom Poes om 14.30 uur bij de Wilhelminafontein op het Burgemeester Hoffmanplein. Het Bestuur van Stichting Montmartre aan de Maas nodigt U – mede namens de initiatiefnemer Herbert Janson – uit voor de feestelijke onthulling. Op 2 mei 2013 wordt gevierd dat Marten Toonder 101 jaar geleden werd geboren in de Thorbeckestraat te Rotterdam. Ter gelegenheid hiervan onthult Irwin Toonder het beeld van Tom Poes dat voortaan een oogje in het zeil zal houden bij het geboortehuis van Marten Toonder.

Om 14.30 verwachten wij U bij de Wilhelminafontein op het Burgemeester Hoffmanplein. Hier wordt iets verteld over hoe het plein er uit gezien moet hebben toen de familie Toonder op het eiland woonde. Wij wandelen daarna via de Stieltjeskolom naar het geboortehuis op nummer 28-b in de Thorbeckestraat waar de eigenlijke festiviteit zal plaatsvinden.


 Uitnodiging:

Onthulling Tom Poes op 2 mei 2013

Uitnodiging onthulling 2 mei 2013


Onthulling Beeld Tom Poes 2 mei:

Tom Poes in de Thorbeckestraat

Tom Poes in de Thorbeckestraat


 

Tom Poes in de zon

Tom Poes in de zon


 

20130502_Tom_Poes_08

Irwin Toonder


 

20130502_Tom_Poes_07

Tamyra Meesters


Na afloop van de onthulling is er gelegenheid om een ”Tom Poesje” te eten en een drankje te drinken. Het beeld is ontworpen door beeldend kunstenaar Tamyra Meesters en uitgevoerd in samenwerking met beeldend kunstenaar Saskia Meesters. Het beeld is mede tot stand gekomen door giften van particulieren en de onderstaande sponsors.

SPonsoren

 

Voor meer informatie neem contact op met:   info@tamyrameesters.nl
Download   hier de uitnodiging.

Bekijk de video van  RTV Rijnmond