Bankjeskunst

Op de Maaskade zijn sinds juni 2023 op de bankjes bijzondere en kunstzinnige teksten bevestigd. Een idee van Noordereiland-kunstenars Carine Weve.

Op de spoordijk (tussen het Landhoofd en De Hef) stonden ook bankjes. Naar een idee van kunstenares Carine Weve waren daarop aansprekende bordjes aangebracht met kunstzinnige teksten als ‘zitplaats voor grondleggers’ of ‘zitplaats voor luchtfietsers’.

Bielzenbankjes
Toen de bankjes weg moesten vanwege de installatie van het kunstwerk ‘bielzenbankjes’ ter herinnering aan het spoor dat ooit Zuid met Noord verbond, verdwenen ook die bordjes. Gelukkig kon de kunstenares die zitplaatsbordjes nog verwijderen en meenemen naar huis. Opnieuw elders plaatsen bleek geen optie, de bordjes waren inmiddels teveel door het weer aangetast. De wijkmanager wist echter raad (en een geldpotje te vinden). Er zijn nieuwe bordjes gemaakt en nu prijken ze op de banken aan de Maaskade.

Geniet ervan
Neem tijdens de wandeling over de Maaskade gerust even plaats om op het gemak het uitzicht op de stad in u op te nemen en te genieten van het drukke scheepverkeer op het water. Maar…voordat u gaat zitten: kijk even op de rugleuning van het bankje naar de bordjes. De teksten toveren een glimlach op uw gezicht, geven stof tot nadenken of zijn de basis van zomaar een leuk gesprek. 

Bekijk ook eens ander werk van Carine Weve op haar website.1