Expositie Zie Je Wel

Galerie Wind toont deze maand een groepsexpositie van Jeroen de Beer, Freddy de Lange en Florian van Rooij, drie kunstenaars uit Rotterdam.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023, 2024

Oorlogswandeling succesvol

Stichting Strijd om de Maasbruggen sloot eind mei de serie van vijf oorlogswandelingen af, die mede mogelijk gemaakt werden door Stichting Expeditie Noordereiland.

Verhalen van het Noordereiland

Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten haalt vanaf mei op het Noordereiland verhalen op van oudere bewoners.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023, 2024

Herdenking mei 1940

Het Noordereiland was in de meidagen van 1940 het strijdtoneel tussen het Duitse en Nederlandse troepen. Bewoners kunnen dat herdenken dat op 14 mei of meelopen met wandelingen langs diverse plekken op het Noordereiland die tijdens die oorlog een rol speelden.

Streetkitchen Iftar editie

Dit voorjaar is er in april weer een editie van Streetkitchen, een van de projecten die Stichting Expeditie Noordereiland van harte ondersteunt, onder meer door de fondsenwerving voor haar rekening te nemen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2024, Actueel

In memoriam Ellen Wind

Het bestuur van Stichting Expeditie Noordereiland heeft bedroefd kennis genomen van het overlijden van Ellen Wind.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2024

Nino gaat en Nino blijft

Tante Nino gaat vertrekken van het Noordereiland. Maar blijft tegelijkertijd gewoon bestaan, omdat er een opvolger staat te trappelen om haar werk voort te zetten.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2024

Bestuurswissel

Op 13 januari 2024 nam het bestuur van Expeditie Noordereiland afscheid van enkele bestuursleden. Het afscheid werd gehouden in SAAM op het Noordereiland, een mooie locatie daarvoor.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2024, Exp. NE

Groeps-expositie galerieWind

GalerieWind presenteert van 17 december t/m 27 januari een groepsexpositie ‘Ongrijpbaar Herkenbaar Vervreemdend’, met werk van Manon Babtist, Ramona Hielckert en Jouke Post

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

Wintermuziek bij Tante Nino

De meteorologische winter is officieel begonnen. Zo voelt het buiten ook. Maar bij Tante Nino brandt de kachel en kun je er met een warm drankje in de hand op je gemak luisteren naar muziek.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

Noordereiland Opera in Hulstkamp Gebouw

De Noordereiland Opera krijgt dit jaar nog een tweede uitvoering, te weten op zondagmiddag 12 november 2023. Op eigen bodem, op het Noordereiland.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

Expositie De Assembleurs

In november 2023 is er weer een bijzondere expositie in galerieWind met als titel ‘De Assembleurs’. Kunstenaars Desiré Haverkamp, Carine Hooykaas en Marjoke Schulten, de assembleurs op deze expositie, aan het woord: “Upcycling en re-using is in deze expo de bindende factor. De samenhang van ons werk ontstaat doordat wij onze eerder gemaakte prenten, foto’s… Lees verder Expositie De Assembleurs

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

Kunstenaarsportret Anton Vrede

Afgelopen zomer werd de muurschildering van de Rotterdamse kunstenaar Anton Vrede op het Noordereiland in opdracht van BKOR gerestaureerd door Atelier Leo Mineur, in nauwe samenwerking met de kunstenaar.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

NEstudios 35 jaar

Foto: CBK Rotterdam

NEstudio’s viert 35 jarig jubileum NEstudio’s bestaat dit jaar 35 jaar. De kunstenaars vieren dit op 16 & 17 september. Bezoekers worden getrakteerd op kunst, design en natuurlijk een lekkernij.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

Noordereiland Opera in Theater Zuidplein

De Noordereiland Opera slaat haar vleugels uit naar Zuid. Als een van de laatste activiteiten van het Zomer op Zuid evenement geven zij vrijdag 29 september een uitvoering in Theater Zuidplein.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

50 jaar Een leven voor de kunst

Van 10 september t/m 22 oktober exposeren Maarten Laupman en Anna Ramsair hun werk bij galerieWind. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

Street Kitchen goed bezocht

De weergoden waren dit evenement op zondag 20 augustus gunstig gestemd. Het zonovergoten Burgemeester Hoffmanplein stroomde al snel vol bezoekers, die kwamen genieten van de vele gerechten die buurtbewoners voor hen hadden bereid.