Kunstenaarsportret Anton Vrede

Afgelopen zomer werd de muurschildering van de Rotterdamse kunstenaar Anton Vrede op het Noordereiland in opdracht van BKOR gerestaureerd door Atelier Leo Mineur, in nauwe samenwerking met de kunstenaar.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

NEstudios 35 jaar

Foto: CBK Rotterdam

NEstudio’s viert 35 jarig jubileum NEstudio’s bestaat dit jaar 35 jaar. De kunstenaars vieren dit op 16 & 17 september. Bezoekers worden getrakteerd op kunst, design en natuurlijk een lekkernij.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

Noordereiland Opera in Theater Zuidplein

De Noordereiland Opera slaat haar vleugels uit naar Zuid. Als een van de laatste activiteiten van het Zomer op Zuid evenement geven zij vrijdag 29 september een uitvoering in Theater Zuidplein.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

50 jaar Een leven voor de kunst

Van 10 september t/m 22 oktober exposeren Maarten Laupman en Anna Ramsair hun werk bij galerieWind. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

Street Kitchen goed bezocht

De weergoden waren dit evenement op zondag 20 augustus gunstig gestemd. Het zonovergoten Burgemeester Hoffmanplein stroomde al snel vol bezoekers, die kwamen genieten van de vele gerechten die buurtbewoners voor hen hadden bereid.

Van kantlijn tot kompas

Van 23 april t/m 4 juni exposeren Jan Cornelissen en Jef Stapel hun werk bij galerieWind. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

Winnaars Dichtwerk 2023

De winnaars van de DichtWerk  poëziewedstrijd zijn bekend! Tijdens de opening van het kunstfestival Raamwerk werden de prijzen uitgereikt.

Muziek aan de Maas

Wat is er mooier dan aan de Maaskade, met uitzicht over de skyline van Rotterdam, lekker te luisteren en kijken naar live muziek. Zaterdag 8 juli kan dat, bij het terras van SAAM, op de hoek Maaskade – vd Takstraat.

Bankjeskunst

Op de Maaskade zijn sinds juni 2023 op de bankjes bijzondere en kunstzinnige teksten bevestigd. Een idee van Noordereiland-kunstenars Carine Weve.

Dichtwerk & Raamwerk

De kunstenaars van de NE Studio’s  op het Noordereiland organiseren op zondag 25 juni voor de tweede keer het project Raamwerk. Dan is ook de finale van de Dichtwerk poëziewedstrijd.

Expositie Wall-Rooms

Van 23 april t/m 4 juni exposeren Jan Cornelissen en Jef Stapel hun werk bij galerieWind. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

Dichtwerk

De kunstenaars van de NEstudio’s  op het Noordereiland organiseren deze zomer voor de tweede keer het project Raamwerk, maar dit keer ook een poëziewedstrijd.

Zomer op Zuid

Nieuwe, experimentele ideeën en initiatieven. Jong talent dat staat te trappelen. Een levendige straatcultuur. Rotterdam Zuid heeft álles in huis om de zomer van 2023 te laten zinderen.

Eilandkunst

Bent u fan (of bewoner) van het Noordereiland? Dan mag een schilderij van Hans Kok in uw huis natuurlijk niet ontbreken! Hans Kok is kunstenaar. Hij woont op het Noordereiland en wordt daar vaak gesignaleerd, wandelend over de Maaskade waar hij regelmatig zwerfafval raapt en inspiratie opdoet voor zijn schilderwerk. Voor veel van zijn werk… Lees verder Eilandkunst

Expositie Riek Bakker

IVoor de tweede keer exposeert Riek Bakker in galerieWind. In 2015 exposeerde zij met veel succes in de galerie. De huidige expositie bevat vooral nieuw werk van haar.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023

Rotterdam Gespiegeld

Van 9  t/m 26 februari toont kunstenaar Mart Bechtold zijn tekeningen en schilderijen bij galerieWind op het Noordereiland.

Unieke expositie in galerieWind

In galerieWind op het Noordereiland werd op 16 december een bijzondere expositie geopend. Striptekenaar Robert van der Kroft exposeert er samen met schilder Rob van ’t Hof.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2022

Vervolg bijeenkomst Kunst & Cultuur

Dinsdag 22 november was er een vervolg op de twee eerdere bijeenkomsten waarop de wensen op het gebied van kunst en cultuur op het Noordereiland werden geïnventariseerd.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2022, Actueel