Boekpresentatie Bart Lodewijks

Zondag 1 mei presenteert Bart Lodewijks zijn boek Noordereiland Tekeningen. Drie jaar lang was hij op het Noordereiland in de weer met het plaatsen van lineaire krijttekeningen. Dat leverde mooie verhalen op, die in het boek zijn vastgelegd.

De afgelopen drie jaar is kunstenaar Bart Lodewijks op het Noordereiland actief geweest met het plaatsen van lineaire krijttekeningen. Op gevels van huizen, op straatobjecten, in een huiskamer en zelfs op een binnenvaartschip. Zijn tekeningen leidden vaak tot interessante gespreksstof met passanten en bewoners. Dat leverde mooie verhalen op, die Bart vervolgens optekende. Eerder publiceerde hij die verhalen in een drietal e-books, nu is alles gebundeld in een fraai vormgegeven boek. Dat boek is binnenkort verkrijgbaar in de Eilandwinkel, Huis van de Wijk Noordereiland.

Zondag 1 mei wordt het boek van Bart Lodewijks officieel ten doop gehouden. Er worden filmfragmenten van cineaste Griet Teck getoond en Bart Lodewijks vertelt in de vorm van een voorstelling over zijn belevenissen en ontmoetingen op het bijzondere Noordereiland. Het eerste exemplaar van het boek wordt daarna officieel overhandigd aan Marjolijn van der Meijden (BKOR). De middag wordt afgesloten met een concert van Bioadeh.

Locatie: Tante Nino, Van der Takstraat 102b
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
(concert vanaf 17.00 uur)