Boekpresentatie Joe Cillen

Zaterdag 10 september vindt op partyschip De Smaragd de officiële boekpresentatie plaats van het boek van kunstenaar Joe Cillen. Joe is de grondlegger van de beeldvorming dat het Noordereiland een motorschip is, dat een dezer dagen vertrekt naar volle zee.

Op het Noordereiland verwijzen diverse kunstobjecten daarnaar. Zo is op het woonblok naast de oprit naar de Willemsbrug een bakboord- en stuurboordlichtobject te zien en staat de scheepshoorn pontificaal op de oostelijke punt van het eiland, de achtersteven.

Scheepsopera

Onderdeel van de boekpresentatie is de uitvoering van de Scheepsopera. Deze opera is een ‘work in progress’. Aan de totstandkoming ervan wordt al enige jaren hard gewerkt door oude en jonge zangtalenten van het Noordereiland, onder inspirerende leiding van Ita Luten. Ieder jaar wordt een deel aan de opera toegevoegd en ten gehore gebracht.

Cassette

Het boek ‘Van Paal naar Pala’ is vormgegeven als een cassette, een A3 fullcolor kunstwerk. De cassette bevat 50 herdrukte scheepsjournaals, essays van filosoof Henk Oosterling, natuurkundige Egbert Balsma en architect Maarten Struijs. Daarnaast bevat het 40 interviews met bemanningsleden, een schat aan foto’s, een DVD en een nawoord van filosoof René ten Bos. Kijk hier voor een sneak preview en achtergronden van het boek.

Kaarten

Inschepen op MS De Smaragd is vanaf 14.30 uur, de afvaart is om 15.00 uur. Het afmeren aan MS Noordereiland na de boekpresentatie is gepland om 17.30 uur.

Het merendeel van de kaarten voor deze bijzonder middag aan boord van De Smaragd is al vergeven, maar misschien is er nog een enkele kaart te bemachtigen. Aanmelden kan via dit formulier.