Bureau voor Kunst | PHK18

Aan de Prins Hendrikkade nr. 18 te Rotterdam, waar een interieurbureau en twee architectenbureaus gevestigd zijn, huist sinds december 2013 het Bureau voor Kunst | PHK18. Hier vind je hedendaagse kunst, in een werkomgeving die gericht is op architectuur. Er worden gemiddeld vier tentoonstellingen per jaar gerealiseerd en een aantal special events. De programmering is in handen van Bureau voor Kunst, een initiatief dat op uitnodiging projecten en tentoonstellingen organiseert op locatie. Dit bureau wordt geleid door beeldend kunstenaars Marleen van Wijngaarden en Alexandra Roozen.

Wandel gerust eens binnen in deze bijzondere locatie, het is dagelijks vrij toegankelijk tijdens kantooruren van 9.00 – 17.00 uur.

Expositie SCHAAL
Van 16 oktober 2016 tot 14 januari 2017 is in PHK18 de expositie SCHAAL te zien. Bij het begrip schaal denken we meestal aan een representatie van de werkelijkheid. Van schaal 1:1 naar een verkleinde werkelijkheid van 1:5, 1:10, 1:100 etc. De architect John Hejduk ergerde zich aan het verlies van detail door de verschraling en compenseerde dat met teksten en gedichten. Schaal en maat zijn keuzes  en geven vorm, functie en betekenis, verbeelding, emotie en zeggingskracht. Hoe kan vanuit het vertrekpunt schaal, kunst waarde en betekenis krijgen? Hoe kan schaal de ruimtelijke dimensie beïnvloeden? Diverse kunstenaars geven hun beeldende visie op het begrip schaal tijdens een groepstentoonstelling bij PHK18.

Kijk voor meer informatie over deze expositie en de kunstenaars op de website van PHK18.