Bram Peper opent expositie Ben Wind

Vrijdag 23 oktober opende oud-burgemeester Bram Peper onder grote belangstelling de fototentoonstelling met foto’s van havenfotograaf Ben Wind, .

“Hier zit een oud-burgemeester. En een oude burgemeester”, begon Bram Peper zijn inleiding. Hij mocht vrijdag 23 oktober officieel de foto-expositie bij galerieWind openen. Hij blikte onder meer terug op zijn ambtsperiode, toen de gemeenteraad bijna het plan voor de Erasmusbrug wegstemde vanwege de hoge kosten. Een persoonlijk bezoek aan toenmalig minister Hanja Maij Weggen bood soelaas, zij tastte extra diep in de buidel om de bouw van die mooie brug toch mogelijk te maken. “En kijk nu eens wat een icoon dat geworden is”, blikte Peper zijdelings naar zijn toenmalige ‘partner in crime’ Riek Bakker, ook aanwezig in de galerie. “Zo zie je maar dat je van ogenschijnlijk onmogelijke zaken en ondanks tegenstroom mooie dingen kunt realiseren. Mijn grote respect gaat dan ook zeker uit naar Ellen Wind, die na een moeilijke en verdrietige periode deze bijzondere galerie tot stand heeft gebracht”.

Daarna kon iedereen genieten van de foto’s en met elkaar bijpraten of kennismaken onder het genot van een glaasje bubbels en een lekker hapje. Pierre van Duijl bood verstrooiing en amusement met oude jiddische en havenliedjes.

In de galerie zijn tot 21 november “voor de laatste keer”, aldus Ellen, foto’s van havenfotograaf Ben Wind te zien (en te koop), die tijdens zijn fotowerk voor de Tour du Port in 2010 tijdens een helikoptercrash om het leven kwam.

galerieWind
Prins Hendrikkade 124a
www.galeriewind.nl
info@galeriewind.nl