Opening Huis van de Wijk Noordereiland

Donderdag 14 oktober 2021 was het eindelijk zover: het Huis van de Wijk aan de Prins Hendrikkade mocht officieel haar deuren openen voor bezoek.

Direct na de oplevering van het pand in april 2019 moest het vanwege de coronamaatregelen gesloten blijven. Alleen mondjesmaat en voor individuele bezoekers mochten er mensen binnen komen, met inachtneming van de coronaregels.

Maar nu de maatregelen grotendeels zijn opgeheven mag dan eindelijk de deur helemaal open en kunnen er voor allerlei doelgroepen weer activiteiten worden georganiseerd.

Tijdens het open Huis was er gelegenheid om er eens goed rond te kijken en te horen of te zien wat voor activiteiten er georganiseerd worden. Ook kon kennis gemaakt worden met de medewerkers en vrijwilligers die de activiteiten mogelijk maken. Tegelijkertijd was er gelegenheid om de tekeningen van het definitieve ontwerp van de herinrichting van de Maaskade te bekijken, een drankje te drinken, iets hartigs te nuttigen of poffertjes te eten.

Het was ook de vuurdoop van de Eilandwinkel, een mini VVV-balie waar informatie, boeken, flyers en souvenirs van het Noordereiland verkrijgbaar zijn. Een bewonersinitiatief dat ook van harte ondersteund wordt door Stichting Expeditie Noordereiland. Diverse materialen zoals boeken, ansichtkaarten en Schatkaarten Noordereiland zijn door de stichting aan de Eilandwinkel ter beschikking gesteld.

Een mooie start van hopelijk een Huis vol levendigheid met een prominente rol in de wijk. We feliciteren de medewerkers en vrijwilligers van Stichting Humanitas van harte!