Bruisend Noordereiland

Onthulling Stieltjes medaillon

De bestuursleden van Stichting Montmartre aan de Maas kijken heel tevreden terug op het afgelopen jaar. Er zijn ook in 2017 weer mooie activiteiten en initiatieven geweest op het Noordereiland.

 Er werden meerdere grote en kleine evenementen georganiseerd waar de Stichting met daad- en denkkracht een bijdrage aan heeft mogen leveren. Deze activiteiten werden georganiseerd door bewoners, horecagelegenheden en kunstgaleries.

Activiteiten 2017
Trots kijken we terug op de projecten die dit jaar zijn gerealiseerd:

Fotowedstrijd De Hef
Hans Buitendijk werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in Galerie Wind uitgeroepen tot winnaar van de fotowedstrijd. Zijn silhouetten foto van arbeiders aan het werk bij de Hef maakte bij de vakjury de meeste indruk. Dit evenement werd georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en Vrienden van de Hef.

Stieltjesmonument
Burgemeester Aboutaleb onthulde het medaillon van Stieltjes op het monument ‘De Naald van Stieltjes’. Dit medaillon en de restauratie van De Naald is mogelijk gemaakt dankzij de Gemeente Rotterdam, het CBK Rotterdam en via fondsenwerving en de inspanningen van de stichting Montmartre aan de Maas en Anne Mieke Backer.

Havenverhalen
Bij diverse kunst- en horecalocaties op het eiland konden bezoekers genieten van verhalen, gedichten en kunst. Wij ontvingen veel positieve reacties op dit evenement.

Schatkaart Noordereiland
Samen met Stichting Stadsambassadeurs werd een actuele versie van deze kaart van het Noordereiland geproduceerd, waarmee bezoekers de bijzondere highlights en locaties van het eiland kunnen bezoeken tijdens een rondwandeling of fietstocht over het eiland.

Nieuwe bestuursleden
In 2017 zijn ook twee nieuwe bestuursleden toegetreden: Hans Merkus en Dorien Rozendaal. Beiden wonen op het Noordereiland. Merie Limin en Lisette van Genderen zijn vanwege verhuizing van het Noordereiland afgetreden.

Fijne samenwerking
Wij danken onze samenwerkingspartners en subsidiegevers die ons hielpen om bovengenoemde projecten te realiseren:

 • Gemeente Rotterdam
 • Gebiedscommissie Feijenoord
 • Prins Bernhard Cultuur Fonds
 • G.Ph. Verhagen Stichting
 • J.J. Jurriaanse Stichting
 • Stichting Stoer
 • Elise Mathilde Fonds
 • Stichting Bevordering Volkskracht
 • Stichting Stadsambassadeurs Rotterdam
 • Stichting De Loodsen
 • Ondernemers en bewoners van het Noordereiland

En natuurlijk gaat onze dank ook uit naar iedereen die het afgelopen jaar heeft meegewerkt aan de doelstellingen van onze stichting. Ook in 2018 hopen we weer mooie projecten te helpen realiseren. Wie daar een bijdrage aan wil leveren, is bij deze daartoe van harte uitgenodigd.

Marjo Stenfert Kroese
Voorzitter Stichting Montmartre aan de Maas