Expositie Paint me a city

Stedelijke architectuur is onderhevig aan veranderingen door de mens en de natuurlijke elementen. De expositie PHK18 #13: paint me a city, toont werk van kunstenaars die deze invloeden spiegelen of intensiveren.

Graffiti, vandalisme, neerslag, temperatuur etc. zorgen voor uiterlijke veranderingen aan gebouwen. De ‘architectonische huiden’ veranderen in de tijd. Deze verouderen, slijten, barsten, scheuren, blakeren, schrompelen, verweren, drogen uit, verbleken, rotten. Allemaal processen die gepaard gaan met een zekere schoonheid. De poëzie van verval.

Gelaagdheid
Mark Kramer en Sander Reijgers zijn beiden geïnteresseerd in de huid van een werk of specifieker in de letterlijke ‘gelaagdheid’, de lagen van een werk. Sander door materie toe te voegen en Mark door materie weg te nemen. Door deze handelingen gedurende een bepaalde tijd te verrichten ontstaan er structuren. Uitgangspunt van deze tentoonstelling is dat zij met autonoom werk, zowel ruimtelijk als 2 dimensionaal de ‘architectonische huiden’  van de stad willen onderzoeken om daarmee de processen en/of de structuren te ontdekken en te articuleren. In het bijzonder de ‘huiden’ van de stad Rotterdam.

Feestelijke opening
U bent harte welkom op de feestelijke opening van deze eerste expositie in 2018 op zaterdag 31 januari van 15:00 tot 18:00 uur in de bijzondere galerie PHK18, in het voormalige Wegener pand aan de Prins Hendrikkade.

Meer informatie over de kunstenaars en PHK18 vindt u op hun website www.phk18.nl