De Verbeelding: expositie in Galerie Wind

Van 6 november t/m 4 december exposeert beeldend kunstenaar Gerard Vogelaar in Galerie Wind aan de Prins Hendrikkade 124 A op het Noordereiland. 

Verbeeldingskracht 
De titel van zijn expositie is ‘Verbeelding’. Zelf zegt de kunstenaar daarover: “De mens wil de wereld begrijpen en vormt zich gedachten en veronderstellingen over de werkelijkheid. Iedereen heeft een soort verklarend evenwichtsorgaan nodig om in een verwarrende wereld overeind te blijven. Ik nodig u uit in mijn universum van schilderijen, objecten en computeranimaties. Uw verbeeldingskracht wordt er uitgedaagd en u zult een nieuw evenwicht moeten zoeken. Het mooiste komt misschien vlak erna, als u mijn wereld weer verlaat. De verbeelding ijlt nog na, u ziet de wereld met andere ogen, u bent even in een prettig onbalans”.

Gerard Vogelaar volgde in de jaren zeventig de opleiding tekenen en schilderen aan de Willem de Kooning academie. Nadien ontwikkelde hij zich als schilder en tekenaar met een eigen signatuur. Eind jaren tachtig maakte Vogelaar zijn eerste ruimtelijke objecten. De laatste decennia verdiepte hij zich ook in digitale technieken en maakt hij onder meer 3D-animaties. In de jaren negentig liet hij zich scholen tot psychiatrisch verpleegkundige om een andere kant van het leven te verkennen. Dit bracht nieuwe inspiratie en andere inzichten teweeg, wat terug te vinden is in zijn huidige expositie ‘Verbeelding’. Bekijk ook zijn werk op www.gerardvogelaar.nl

Opening
De expositie opent zondag 6 november om 15.00 uur met een introductie door kunstenaar Gerard Vogelaar zelf. Aansluitend is een kort optreden van jazz-zangeres Liesbeth Maiburg, op contrabas begeleid door Alessio Bruno.

Galerie Wind
Deze expositie loopt van 6 nov. 2016 t/m 4 dec. 2016
Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 18.00 uur
Prins Hendrikkade 124A
3071 KL Rotterdam
Website: www.galeriewind.nl