Dichtwerk

De kunstenaars van de NEstudio’s  op het Noordereiland organiseren deze zomer voor de tweede keer het project Raamwerk, maar dit keer ook een poëziewedstrijd.

Zo’n 40 dichters en beeldend kunstenaars presenteren deze zomer per duo een raamkunstwerk op de ramen van de ateliers van NE Studios in de Prins Hendrikstraat. Maar er nog veel meer talent in Rotterdam en zeker op het eiland, daarom is er dit jaar ook het project Dichtwerk. Dat is een prachtige poëziewedstrijd, niet alleen voor eilanders, maar voor dichttalent en spoken word talent in heel Rotterdam.

Workshops en masterclasses
Behalve deze wedstrijd biedt Dichtwerk ook een aantal workshops en  masterclasses aan van professionals op het gebied van poëzie schrijven en voordracht. Die workshops worden gehouden in Huizen van de Wijken en bij de bibliotheek. Iedereen kan zich hier gratis voor aanmelden. 

Voordragen en straatpoëzie
Een selectie van de ingezonden gedichten wordt op de Noordereiland website geplaatst. Alle teksten worden beoordeeld door een deskundige jury. Enkele gedichten worden onderdeel van een geografische poëzieroute in juni en van een expositie in september. Ook maak je kans om je dichtwerk op 25 juni voor te dragen tijdens het poëzie- en kunstfestival bij de opening van Raamwerk II. 

Dicht je werk!
Iedere Rotterdammer van 16 jaar en ouder kan van 1 april tot 10 juni een zelfgeschreven (en niet eerder gepubliceerd) gedicht insturen van maximaal 20 regels.

Dat kan naar dichtwerkrotterdam@gmail.com of via een formulier op noordereiland.org/dichtwerk  Daar vind je ook meer informatie over de wedstrijd.1