Expositie Wall-Rooms

Van 23 april t/m 4 juni exposeren Jan Cornelissen en Jef Stapel hun werk bij galerieWind

Jan Cornelissen maakt minimalistische reliëfs met hout, gesso, olieverf, en/of zelfgemaakt linoleum. De reliëfs spelen met licht en kleur; suggereren niet-bestaande open of gesloten ruimtes of  Wall-Rooms. Zijn Wall-Rooms verwijzen naar een virtuele wereld, waarvan de toeschouwer een onderdeel kan worden, zoals een herinnering je kan optillen en meenemen. Door te spelen met gesloten en open ruimtes probeert Jan vat te krijgen op de niet te begrijpen oneindigheid en eindigheid van het leven als vloeiend in elkaar overgaande onderdelen van eenzelfde evolutionair proces. Organische vormen zweven dan ook nietsvermoedend naast strakke, architectonisch-geometrische en anorganische, kristallijne vormen: tezamen een en dezelfde wereld.

Jef Stapel werkt met houten platen die uit woningen gesloopt zijn. Meestal multiplex, gebroken, half doorgezaagd, met verfresten erop en spijkergaten erin. Eigenlijk “niet mooi meer”, maar in die sporen ziet hij een link naar wat zich in dat huis heeft afgespeeld; gesprekken en geluiden die in het hout zijn getrokken. Door er laagjes af te beitelen dringt hij erin door om die verhalen aan het licht te brengen. Zo ontstaan abstracte werken, waarin de rol van de kunstenaar op het eerste gezicht soms maar minimaal lijkt. Maar bij elke ingreep gaat Jef uit van de aanwezige sporen, gaten, vegen en krassen. Hij werkt als een beeldhouwer min of meer door materiaal weg te halen, af te zagen. Elke laag die hij wegbeitelt legt een diepere laag bloot die nog nooit het daglicht heeft gezien.

Opening 23 april
De opening vindt plaats op zondag 23 april en wordt verricht door Noor Cornelissen en Dick Stapel. U bent hiervoor van harte welkom. De inloop is om 15.00 uur.

galerieWind
Prins Hendrikkade 123h – 124a
3071 KL Rotterdam
Open: donderdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur en op afspraak

www.galeriewind