Een bedding van krijt

Krijtkunstenaar Bart Lodewijks publiceert e-book over zijn ontmoetingen met Noordereiland bewoners en zijn Noordereiland Tekeningen project.

“We dachten dat u aan het urineren was’, zegt een wijkagent. ‘Ik maak krijttekeningen op het Noordereiland’, zeg ik. ‘Dan zien we de krijttekeningen binnenkort wel verschijnen’, besluit de agent en loopt door. Het kan bijna niet meer misgaan, denk ik bij mezelf. Ook de bewoners zullen de tekeningen vanzelf zien verschijnen. Ik begin te tekenen op een aanmeerpaal, maar in gedachten ben ik al begonnen op het schip dat ernaast ligt”.

In gesprek met passanten
De afgelopen maanden is kunstenaar Bart Lodewijks op het Noordereiland aan het werk geweest in het kader van het project Noordereiland Tekeningen. Bart maakt lineaire krijttekeningen op allerlei objecten: gevels, straatmeubilair, wanden in particuliere huizen of bedrijven, zelfs op schepen. Ondertussen knoopt hij gesprekken aan met nieuwsgierige passanten. Die verhalen tekende hij op en zijn nu gepubliceerd als e-book.

Het e-book is ontworpen door Roma Publications en mede mogelijk gemaakt door: Mondriaan Fonds, BKOR – CBK Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Elize Mathilde Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Van Ommeren De Voogt Stichting.

Blader hier door het e-book:

MURALS Inc. / Stichting Dragende Muur
Piekstraat 31, Rotterdam
www.murals-inc.com