Eilandsouvenirs

Schatkaart Noordereiland

Bewoners, oud-bewoners en fans van het Noordereiland die interesse hebben in de historie van het Noordereiland of graag een typisch eilandsouvenir willen, kunnen daarvoor terecht in de Eilandwinkel.

Deze mini-VVV is gevestigd in het Huis van de Wijk. Daar zijn diverse producten te koop, zoals boeken, ansichtkaarten, art prints en de unieke Noordereiland vlag. Stichting Expeditie Noordereiland spande zich in voor de totstandkoming van de Eilandwinkel en de realisatie van diverse producten, zoals:

Schatkaart Noordereiland
Een fraai vormgegeven kaart van het eiland, waarop bezienswaardigheden en monumenten staan aangegeven. Een ideale gids bij een wandeling over het eiland. Op de achterkant wordt uitleg gegeven over de kunst in de buitenruimte, de bezienswaardigheden en -zeker zo belangrijk – waar je even kunt pauzeren voor iets te eten en te drinken. De kaart is te koop voor slechts € 1.

Ansichtkaarten
Ter gelegenheid van een cultureel evenement in het Hulstkamp Gebouw heeft de stichting een aantal ansichtkaarten laten drukken. Daarop foto’s van het eiland in vroeger tijden en het heden. De collectie van in totaal 14 kaarten bevat ook afbeeldingen van werken van lokale kunstenaars. De kaarten zijn in de Eilandwinkel te koop, per stuk voor € 0,50 of per set voor € 5.

Boek Luchtspoor
Dit fraaie fotoboek van Otto Snoek is tot stand gekomen dankzij fondsenwerving door de stichting. Het boek is een fotoverslag van de sloop van de spoorbrug in 1993, nadat de spoortunnel in gebruik werd genomen. Het boek kost € 29,50.

Presse-papier De Naald
Het monument De Naald moest nodig opgeknapt worden. De stichting pleitte ervoor ook het originele hekwerk in oude glorie te herstellen. Om dat mogelijk te maken werd  in 2013 een sponsoractie op touw gezet. Het hekwerk kon worden gerealiseerd, het monument werd gerestaureerd en burgemeester Aboutaleb plaatste  op 9 september 2017 bij wijze van officiële handeling een nieuw medaillon met het portret van Stieltjes in het monument. Ter gelegenheid daarvan liet de stichting een presse-papier maken met daarin een weergave van het monument.  Er zijn nog slechts enkele stuks van de presse-papier te koop voor € 29,50.Openingstijden
U bent van harte welkom in Eilandwinkel tijdens de openingstijden van het Huis van de Wijk, Prins Hendrikkade 89. Regelmatig is de Eilandwinkel ook op zaterdag open tussen 12.00 en 14.00 uur, speciaal voor bezoekers aan het eiland. Kom dus gerust even langs als u een wandeling over het Noordereiland maakt. Voor andere tijden kunt u altijd een afspraak maken. Mail of bel beheerder Annette de Bus, eilandwinkel@gmail.com / 06 24212792.

Benieuwd naar de overige producten? Neem dan een kijkje op www.noordereiland.org/souvenirs.

U kunt ook producten bestellen, we sturen het graag op of – als u op het Noordereiland woont- komen het gerust even langs brengen.