Expositie Riek Bakker

IVoor de tweede keer exposeert Riek Bakker in galerieWind. In 2015 exposeerde zij met veel succes in de galerie. De huidige expositie bevat vooral nieuw werk van haar.

Veel Rotterdammers kennen Riek Bakker als markante persoonlijk die zich met hart en ziel inzette voor het op de kaart zetten van de Kop van Zuid en de verbinding met de stad.

Officiële opening
De expositie ‘Bovenaanzicht’ wordt zondag 19 maart officieel geopend door Maria Heiden, voormalig mede-eigenaar van boekhandel van Gennep, schrijfster en partner van de onlangs overleden Bram Peper, die goed bevriend was met Riek Bakker.

Rotterdams nieuw elan
Riek Bakker, geboren in Amsterdam, kwam in 1986 naar Rotterdam waar zij directeur was van Stadsontwikkeling. Met hart en ziel werkte zij aan de realisatie van Kop van Zuid. Het doel was om beide stadsdelen Noord en Zuid met elkaar te verbinden. Daarvoor was goede en tot de verbeelding sprekende infrastructuur nodig. Onder leiding van burgemeester Bram Peper is toen een beweging op gang gekomen: het Nieuwe Rotterdam. Daaruit is het Rotterdams icoon de Erasmusbrug voortgekomen, een  ontwerp van Ben van Berkel. Daarna heeft Riek Bakker haar expertise op diverse plekken kunnen toepassen. Momenteel is zij vice-voorzitter van de Akademie van Kunsten, onderdeel van de KNAW.

Schilderen met zeggingskracht
Tijdens haar soms hectische werkzaamheden voor Rotterdam vond zij in het schilderen een uitlaatklep. Zij werd geïnspireerd door haar voormalige buurman, de kunstschilder Co Westerik (1924-2018). Hij zette haar op het spoor van beeldende zeggingskracht.
Riek Bakker is niet iemand die zich concentreert op een bepaald genre. Haar schilderijen lijken in eerste instantie moeiteloos op doek te zijn gezet, maar het tegendeel is waar; zij streeft en blijft zoeken naar de sleutel van de best mogelijk beeldende uitdrukking. Daar zit ook de wil van Riek Bakker om steeds weer verder te gaan.

opening zondag 19 maart, 15:00 uur | expositie van 19.03.23 t/m 16.04.2

galerieWind
Prins Hendrikkade 123h – 124a
3071 KL Rotterdam
Open: donderdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur en op afspraak

www.galeriewind