Fotowedstrijd & Kalender Noordereiland

De Eilandkrant viert deze zomer haar 5-jarig jubileum. Om dat feestelijk te delen met de bewoners heeft de redactie een fotowedstrijd uitgeschreven met de oproep: “Maak een foto van je favoriete plek op het eiland”.

De enige voorwaarde dat de foto liggend en voldoende groot moet zijn, omdat de redactie van de 12 mooiste foto’s een Noordereiland kalender wil maken voor 2025.

Inmiddels heeft de jury, bestaande uit redactie- en bestuursleden van Stichting Hartje Noordereiland, zich over alle inzendingen gebogen om een selectie voor de kalender te maken en natuurlijk om de winnaar de kiezen. Dat viel niet mee, want er zat heel veel moois tussen. Sommige inzenders hadden zich met de camera gericht op de typische Noordereiland iconen als de Willemsbrug en de Hef, anderen hadden een wat meer artistieke aanpak gekozen en ook zaten er wat persoonlijke plaatjes tussen.

Bekendmaking
Tijdens een bijeenkomst in het Huis van de Wijk op zaterdag 6 juli om 15.00 uur maakt de jury bekend wie de winnaar is en welke foto’s er in de kalender komen. De 12 geselecteerde foto’s worden geëxposeerd in het Huis van de Wijk, zodat iedereen die daar binnenkomt ze kan bewonderen. Daarnaast worden ze gepubliceerd op Noordereiland.org en op onze sociale mediakanalen. En natuurlijk krijgen ze een prominente plek in de kalender 2025.

Benieuwd welke foto’s in de kalender komen en wie er gewonnen heeft? Kom dan op 6 juli naar de bijeenkomst in het Huis van de Wijk.