Groeps-expositie galerieWind

GalerieWind presenteert van 17 december t/m 27 januari een groepsexpositie ‘Ongrijpbaar Herkenbaar Vervreemdend’, met werk van Manon Babtist, Ramona Hielckert en Jouke Post

Manon Babtist is opgeleid als modeontwerper. Voor haar ligt schilderen in het verlengde van kleding maken. Je hebt een idee, maakt een plan, een ontwerp en je voert het uit. Haar schilderijen zou je “superrealistisch” kunnen noemen. Stillevens uit de 17de eeuw en producten uit de (hedendaagse) supermarkten zijn een inspiratiebron.Stillevens geven een tijdsbeeld; zo is hedendaags voedsel vaak verpakt in plastic. Voedsel vergaat en plastic blijft rondzwerven. Door beide te schilderen, wil Manon op subtiele wijze mensen daarop attent op maken.

Ramona Hielckert maakt haar werk meestal als zij werkelijk wordt getroffen door wat ze ziet. Dit kan een kleur, vorm of een combinatie daarvan zijn. Het onderwerp komt dan eigenlijk pas op de tweede plaats. De ondergrond, meestal acrylverf, speelt een grote rol in haar werk. Daarna werkt Ramona door met olieverf en benadrukt de negatieve vormen om het onderwerp heen, waardoor het onderwerp zelf meer op de voorgrond treedt. Ook in haar werk speelt voedsel een rol, maar haar schilderijen zijn minder realistisch dan die van Manon Babtist.


Jouke Post heeft gedurende veertig jaar als architect een portfolio van vele ontwerpen opgebouwd. In dezelfde periode heeft hij zich toegelegd op tekenen, schilderen en het maken van collages. Bij zijn werk ligt de nadruk op de sfeer. Door met een brede kwast te schilderen, wordt het onderwerp geabstraheerd en in haar essentie neergezet. Je zou zijn schilderijen suggestief kunnen noemen.

galerieWind
Prins Hendrikkade 123h – 124a
3071 KL Rotterdam
Open: donderdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur en op afspraak

www.galeriewind