Hersenspinsels

In Galerie Wind is vanaf 19 mei weer een bijzondere expositie te zien. Kunstenares Myrrhe van Spronsen toont haar werk, dat grotendeels op hersenonderzoek is geïnspireerd.

Myrrhe van Spronsen (1981) woont en werkt in Rotterdam. Zij werkt als arts en kunstenaar en volgt momenteel het Oriëntatiejaar van de Rietveldacademie. In 2012 promoveerde zij op het de moleculaire mechanismen van transport en hersenziekten.

Hersenziekten als inspiratie
Tijdens haar promotieonderzoek aan het Erasmus MC en de Universiteit Utrecht raakte ze gefascineerd door vormen en bewegingen die zij onder de microscoop in zenuwcellen zag. Vervolgens deed zij postdoctoraal onderzoek op Yale in een interdisciplinair team en werd toen geïnspireerd door het ontstaan van hersenziekten en de maatschappelijke impact daarvan in haar collages.

Cultuur invloeden
Zij heeft veel getekend tijdens reizen naar Nepal, Zuid-Amerika en Afrika waardoor zij beïnvloed werd door oorspronkelijke kunst van verschillende culturen. Dit is terug te zien in haar tekeningen en schilderijen.

Gelauwerd talent
Tijdens haar middelbare schooltijd won zij de eerste prijs “Grafiek en Poëzie” in het Singer Museum in Laren.
Later won zij de “Zilveren Kei”, dé kunstprijs voor jong talent in het Gooi.

De opening zal op 19 mei 15.30 uur worden verricht door Elene Walgenbach, jongste gemeenteraadslid bij D66 met o.a. de portefeuilles Kunst en Cultuur.

U bent van harte welkom!

opening → zondag 19 mei 15:30 uur
expositie → van 19 mei t/m 8 juni 2019

Galerie Wind
Prins Hendrikkade 124a
Noordereiland
www.galeriewind.nl