Zomerse ritmes op het plein

Deze zomer worden op het Noordereiland een viertal pleinconcerten georganiseerd: het Midden in de Maas Festival. Van juni tot september zijn er 1x per maand op zondag op het Burgemeester Hoffmanplein optredens van professionele artiesten.

De zomerse pleinconcerten op zondag verbinden bewoners van het Noordereiland en stadgenoten met elkaar. In een ongedwongen sfeer op het Burgemeester Hoffmanplein, voor de deur van restaurant Koozie. Deze ‘cosy Sundays’ op het Noordereiland bieden een podium aan muziekprofessionals aangevuld met jonge, aankomende muzikanten.

Stoeltje mee
Het evenement is gratis. Er zijn zitbanken, maar neem gerust je eigen ‘stoeltje’ mee. Het terras van Koozie is ook open. Zoek een mooi plekje en geniet van muziek in een sfeervolle ambiance die recht doet aan de rust van een zomerse zondag. De muziek is voornamelijk licht versterkt.

Codarts en SKRV
Er is een brede programmering, met muziek uit alle windstreken, van Latin tot wereldmuziek. De optredens worden georganiseerd in samenwerking met professionals. In september wordt er ruimte gegeven aan jonge, aankomende muzikanten van het CODARTS Conservatorium en de SKVR.

Programma

De ‘Midden in de Maas’ pleinconcerten zijn op vier zondagen, van 14:00 tot 16:30 uur:

 1. 16 juni 2019
 2. 14 juli 2019
 3. 25 augustus 2019
 4. 15 september 2019

Koffie, cocktails & barbecue
Giraffe Coffee Roasters en Koozie verzorgen tijdens de pleinconcerten een bijzondere koffie- en cocktail beleving. De middag wordt feestelijk afgesloten met een gezellige barbecue.

Pleinconcerten:

16 juni 2019
Roda de Samba con Viviany de Godoy
Een vrolijke aftrap van de Midden in de Maas pleinconcerten. Zangeres Viviany de Godoy brengt de sfeer erin met aanstekelijke Braziliaanse ritmes. Ze wordt ondersteund door geweldige musici:

 • Alaor Soares, percussie
 • Marco Santos, percussie
 • Elizabeth Fadel, cavequinho
 • Kees Gelderblom, gitaar

14 juli
Simone Roerade / Mrs. Hips
Met haar bandleden en dijk van een stem brengt Simone de soul van de blues en de groove van de funk naar het podium. In de jaren ’90 was zij leadzangeres bij Candy Dulfer ‘s Funky Stuff en toerde over de hele wereld. Met haar eigen band ‘Hips’ deed ze het daarna nog eens dunnetjes over en dat leverde haar zelfs een nummer 1 notering in Spanje op! Nu dus op de planken met een energieke en flamboyante bezetting:

 • Bart Wijtman (contrabas en backingvocals)
 • Sjoerd van Bommel (slagwerk en backingvocals)
 • Berthil Busstra (toetsen)
 • Simone Roerade (zang/percussie)

25 augustus 2019
Marc Bischoff 4tet
Marc is een van de top Latin-pianisten in Nederland. Hij maakte deel uit van (inter)nationale bands en speelde o.a. met Latin legendes als Alfredo “Chocolate” Armenteros, Nelson Gonzales  en Andy Gonzales.

Naast zijn werkzaamheden als pianist is Marc een begenadigd arrangeur, hij schreef o.a. voor de Cubop City Big Band, the European Broadcasting Union Big Band en het Metropole orkest. Hij wordt bijgestaan door een select internationaal gezelschap:

 • Samuel Ruiz, bas, 
 • Enrique Firpi, drums
 • Oscar Cordero, trompet

15 september 2019
Deze dag is het podium voor het aankomend talent in opleiding. Studenten van Codarts en de SKVR presenteren zich. Ook is er een uitvoering van de kinderworkshop die de SKVR voor de kinderen van het Noordereiland organiseert.
______________________________________________________________

Met dank aan:
Elize Mathilde Fonds, OpzoomerMee, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot (SWB), Stichting Bevordering Volkskracht, CultuurBuur, Stichting Expeditie Noordereiland en Wijkraad Noordereiland.
Sponsors: Koozie, Giraffe, Lichting98, BusnizzCares

Meer informatie
Lees alle actuele informatie over de pleinconcerten op de Noordereiland website en de facebookpagina