In memoriam Ita Luten

Ons bereikte het droevige bericht dat Ita Luten plotseling is overleden. Fondsenwerver, adviseur en dirigent van de Noordereiland Opera. En bovenal actief bewoner van het Noordereiland.

Het bestuur van Stichting Expeditie Noordereiland heeft Ita leren kennen als inspirerend en enthousiast dirigent van de Noordereiland Opera dat regelmatig een uitvoering had op het Noordereiland. Maar Ita was ook betrokken bij het Hefpark en als adviseur en fondsenwerver ondersteunde zij diverse culturele ondernemers en organisaties.

Wij werkten intensief samen met Ita aan de plannen voor een viering van het 150-jarig bestaan van het Noordereiland. De oplevering van de vernieuwde Maaskade leek daarvoor een uitgelezen moment. Helaas bleken de plannen niet op dat moment uitvoerbaar. Maar Ita liet het niet los en wilde andere mogelijkheden onderzoeken.

Samen met Ita probeerden we altijd vanuit een andere invalshoek het Noordereiland op de kaart te zetten. Ze was een uiterst betrouwbare partner, altijd bereid om met ons te brainstormen en ideeën uit te wisselen. Ze werkte proactief, was professioneel, eigenwijs en vasthoudend, had altijd een oplossing voor problemen en kwam afspraken na. Haar persoonlijkheid gaf ook ons energie en hield ons scherp. We hebben veel van haar geleerd en het was fijn om met haar samen te werken. We gaan haar missen en wensen haar familie en vrienden heel veel steun en sterkte.

Bestuur Stichting Expeditie Noordereiland