Introductie bestuurslid Heleen Roozemond

Vlnr: Mart Bechtold, Jacques van Reisen, Marjo Stenfert Kroese, Heleen Roozemond, Dorien Rozendaal, Michel Demmenie

Sinds een aantal maanden is Heleen Roozemond nieuw bestuurslid van Stichting Expeditie Noordereiland. Ze stelt zich graag even voor.

Het bestuur van Stichting Expeditie Noordereiland heeft de afgelopen maanden een kleine metamorfose ondergaan. Voorzitter Marjo Stenfert Kroese droeg vorig jaar de voorzittershamer over aan Michel Demmenie, maar blijft aan als secretaris van het bestuur. Twee bestuursleden traden af vanwege hun verhuizing naar elders. Mart Bechtold trad in maart van dit jaar toe tot het bestuur (zie eerder nieuwsbericht).

De meest recente aanvulling vormt Heleen Roozemond, die zich even voorstelt:

“Sinds 2015 woon ik op het Noordereiland, in het gebouw Noorderlicht, naast de Willemsbrug. Ik heb een prachtig uitzicht over het water en voel me hier helemaal thuis. Via een leesclub kwam ik in contact met een van de bestuursleden van Stichting Expeditie Noordereiland en wilde uiteindelijk graag bestuurslid zijn toen er een plekje vrijkwam.  Mijn roots liggen in het onderwijs, ik werkte ruim 20 jaar als leerkracht op basisscholen in diverse wijken, zoals het Witte Dorp, Schiebroek en Hoogvliet. Heel divers qua leerlingen en bevolkingssamenstelling, een mooie uitdagende ervaring.  Later was ik vooral ondersteuner in specifiek onderwijs aan kinderen die de taal minder machtig zijn en daarom wat extra aandacht nodig hadden.

Betrokken bij kunst
Naast mijn werk en ook nu ik met pensioen ben heb ik altijd grote affiniteit gehad met cultuur en kunst. Ik ben vrijwilliger bij de Ketel Factory in Schiedam, een galerie voor moderne kunst. Daarnaast doe ik mee aan een leesclub en een ‘quatre-mains’ pianogezelschap dat regelmatig kleine optredens doet. Een tijdlang was ik bestuurslid van de VVE van het Noorderlicht en nu dus bestuurslid van Stichting Expeditie Noordereiland. Een mooie club betrokken mensen, die zich vol overgave inzetten voor het ondersteunen van culturele en kunstprojecten op het Noordereiland. Mijn rol is die van penningmeester, ik zie toe op het beheer van subsidiegeld dat via fondsenwerving door onze stichting is verkregen en ten goede komt aan die projecten. Mooi werk!”

Op de foto van links naar rechts: Mart Bechtold, Jacques van Reisen, Marjo Stenfert Kroese, Heleen Roozemond, Dorien Rozendaal, Michel Demmenie.