NEstudios 35 jaar

Foto: CBK Rotterdam

NEstudio’s viert 35 jarig jubileum NEstudio’s bestaat dit jaar 35 jaar. De kunstenaars vieren dit op 16 & 17 september. Bezoekers worden getrakteerd op kunst, design en natuurlijk een lekkernij.

De NEstudio’s zijn gehuisvest in de voormalige kleuterschool Het meeuwennest, dat in 1988 leeg kwam te staan. Mede door toedoen van kunstenaar Joe Cillen werden er de ateliers, de NEstudio’s, gerealiseerd, in combinatie met de NE Gallery op de Maaskade. Uiteindelijk gingen beide locaties zelfstandig door.

Marjoke Schulten, één van de kunstenaars: “De afgelopen 35 jaar hebben veel Rotterdamse (beeldend) kunstenaars van allerlei kunstdisciplines gebruik gemaakt van de fijne werkplekken van de NEstudio’s. We betrekken graag ook andere kunstenaars bij onze projecten. Zo maakten deze zomer Rotterdamse woord- en beeldkunstenaars kunstwerken op de ramen van de NEstudio’s, project RaamwerkII. Aansluitend organiseerden we de poëziewedstrijd DichtWerk, met masterclasses poëzie en een poeziëroute op het Noordereiland. Op 16 en 17 september doen we weer mee aan het Groot Rotterdams Atelierweekend. We maken er een feest van en nodigen alle eilandbewoners uit om tussen 11.00 uur en 17.00 uur een kijkje komen nemen.”

De expositie RaamWerkII is nog tot 1 oktober dagelijks te bezichtigen bij de NEstudio’s, Prins Hendrikstraat 5. Kijk voor het hele programma op www.nestudios.nl