Noordereiland Jazz

Zaterdag 10 september klinkt er weer muziek op het Burgemeester Hoffmanplein. Dit keer een verlate kopie van North Sea Round Town.

In 2018 en 2019 was er een North Sea Round Town (NSRT) podium op het Noordereiland, als onderdeel en opwarmer van het North Sea Jazz Festival. Vanwege de coronamaatregelen gingen de edities van 2020 en 2021 niet door. Dit jaar, 2022, wilde Stichting Expeditie Noordereiland in samenwerking met Streef Productions opnieuw een NSRT event op het Noordereiland organiseren. Vanwege het overlijden van Ita Luten, fondsenwerver en adviseur voor dit evenement, zijn de plannen echter aangepast en is besloten om het jazz evenement door te schuiven naar zaterdag 10 september. Omdat het dan niet meer samenvalt me de NSRT periode wordt het dit keer uitgevoerd onder een andere naam: Noordereiland Jazz.

Uiteenlopende muziekgenres
Er zijn die dag optredens van artiesten uit Rotterdam/Feijenoord met een (inter)nationale uitstraling of binding met Rotterdam. Met uiteenlopende muziekstijlen: van ballads, musicalsongs tot gitaarvuurwerk.


PROGRAMMA

15.00 uur
De bekende Rotterdamse jazz-DJ Rooiekees warmt de boel op en draait tussen de live optredens door.

15.30 – 16.30 uur
Joffie ‘Celebrating Gershwin’
Muziektheatergezelschap Joffie speelt muziek uit hun theatervoorstelling “Op reis met George en Ira Gershwin”. De muziek is veelzijdig; meesterlijke musicals, vernieuwende opera’s  ,swingende songs en ballads . Met Noordereilander Anita Simons (zang), Judith Hofstede (zang en dans) en Flip de Liema (gitaar).

17.00 – 18.15 uur
Jerôme Hol
Hij ontwikkelde zich tot één van de meest eigenzinnige gitaristen van zijn generatie. Hij is de vaste gitarist in de Hans Dulfer band en deelde ook het podium met o.a. Billy Cobham, Dr. Lonnie Smith, Michiel Borstlap, Dick de Graaf’s Cry Baby, en Teus Nobel’s Liquid Music en Legacy Quintet. Van hem mag je stevig gitaarvuurwerk verwachten, waarin hij heavy metal sound weet te combineren met de warmte van de blues en de harmonische subtiliteit van jazz.


Wanneer: Zaterdag 10 september, van 15.00 tot 18.30 uur
Locatie: Burgemeester Hoffmanplein bij Koozie
Toegang:  gratis
PS: Neem gerust een eigen stoeltje mee