Noordereiland Non-actief

Ook het culturele leven op het Noordereiland is tot stilstand gekomen door de coronavirus maatregelen. Luiken zijn naar beneden, de deuren blijven dicht.

Geplande evenementen voor dit voorjaar en deze zomer zijn voorlopig opgeschort of verplaatst naar een latere datum. Exposities, open dagen, herdenkingen, concerten die dit voorjaar waren gepland konden niet doorgaan. Het plaatsen van 36 Stolpersteine op het eiland, in het kader van 75 jaar bevrijding, wordt zelfs verschoven naar het najaar.

Horecaondernemers verzinnen allerlei creatieve mogelijkheden om toch aan klanten te kunnen leveren, door het bezorgen van maaltijden of het openen van een afhaalloket.

Het is hartverwarmend om te zien hoe bewoners allerlei mooie manieren bedenken om elkaar in deze tijd een hart onder de riem te steken. Door contact te houden met buren (op gepaste afstand!), boodschappen te halen voor ouderen of hun hondje uit te laten. Kinderen maken voor hun opa’s en oma’s krijttekeningen op de stoep, sturen een kaartje, of videobellen met hen. Bewoners zetten een beertje voor hun raam zodat kinderen in hun eigen buurt op ‘berenjacht’ kunnen.

Wij wensen alle ondernemers en bewoners van het Noordereiland heel veel gezondheid, sterkte, creativiteit en veerkracht in deze periode. Samen zijn we sterk!

Bestuur Stichting Expeditie Noordereiland