North Sea Jazz Round town Noordereiland

“Graag volgend jaar weer!” was een veelgehoorde uitroep na afloop van het North Sea Round Town feestje op het Burgemeester Hoffmanplein zaterdag 30 juni. 

Na een aantal jaren is het eindelijk weer gelukt om dit jazzfestival op wijkniveau weer naar het Noordereiland te krijgen. Dankzij de inspanningen van Stichting Montmartre aan de Maas, Marcel Streef Productions en restaurant Koozie kon het dit jaar weer georganiseerd worden.

Caribische sfeer
Er was een mooie opbouw van artiesten. Eerst de jongens van de jazzschool van de SKVR, dan het Rotterdam Jazz Lab onder leiding van Noordereilandbewoner Bart Egeter en tot slot een swingende Caribische afsluiting door de band Bongomatik. De toehoorders waanden zich bijna op een tropisch eiland en de voetjes gingen dan ook al snel van de vloer.

Bart Egeter / Rotterdam Jazz Lab

Traditie
De pauzes tussen de optredens werden trouwens aangenaam gevuld door muziek van DJ RooieKees. Die zorgde dat de sfeer er goed in bleef. Het zomers zwoele weer werkte natuurlijk ook erg mee. Het was aangenaam vertoeven op het plein: onder het genot van een hapje en drankje kennismaken of bijkletsen met de buren. Dit is zeker voor herhaling vatbaar, daar was iedereen het over eens. We gaan er alles aan doen om hier weer een jaarlijkse traditie van te maken.