Ode aan de wildernis

Op het Prinsenhoofd op het Noordereiland prijkt sinds kort pontificaal een bijzonder beeld van een olifant. De ‘Weeping Elephant’ is een sculptuur van kunstenares Jantine Mook in het kader van haar kunstproject ‘Ode aan de wildernis’.

Deze sculptuur van een Afrikaanse olifant is vijf meter hoog, gemaakt van uitgeholde beukenstammen, patronen in staal, segmenten beukenbast en knoesten als ogen. Ze reist over de wereld en duikt op in steden om haar ‘gehuil’ ten gehore te brengen.Na een verblijf in Amsterdam is Rotterdam de tweede tijdelijke verblijfplaats van de olifant. Hier blijft ze tot 8 juli staan om daarna weer verder te reizen.

Podium
Tijdens haar reis wil ze vergezeld worden door experts, artiesten en enthousiastelingen om op eigen wijze een ode te brengen aan de wildernis. Het podium onder de sculptuur is bestemd voor haar speciale gasten; sprekers, muzikanten, dansers en kinderen om hun boodschap met de wereld te delen.

Fotowedstrijd
Wie de olifant op een mooie, creatieve, geestige of ontroerende manier weet vast te leggen kan die foto’s vanaf 18 mei insturen naar de Facebookpagina van gebied Feijenoord. Met de foto’s zijn toegangskaarten te winnen voor Diergaarde Blijdorp.

Meer informatie over het project is te lezen op www.odeaandewildernis.com