Abstract Walls in galerie PHK18

In de bijzondere kunstgalerie in de Prins Hendrikkade 18 op het Noordereiland is vanaf 21 mei te tentoonstelling Abstract Wall Paintings III te zien. Een tentoonstelling met hedendaagse abstracte kunst op muren, georganiseerd voor en door kunstenaars. 

De Stijl
De tentoonstelling viert, met vele andere tentoonstellingen in heel Nederland, het 100-jarig jubileum van kunststroming De Stijl. Deze kunststroming, waar Piet Mondriaan, Theo van Doesburg en Gerrit Rietveld de meest bekende voorbeelden van zijn, heeft wereldwijde invloed gehad op de ontwikkeling van de beeldende kunst en vormgeving.

Abstract Wall Paintings III toont abstracte kunst, 100 jaar na de oprichting van De Stijl, en is daarom vanzelfsprekend internationaal, en in hedendaagse vorm. Het resultaat is een monumentale ‘stalenkaart’ die de diversiteit van abstracte kunst van nu laat zien. De tentoonstelling is ook te zien in Apeldoorn, New York, Sydney en Marseille.

Deelnemende kunstenaars:
Jasper van der Graaf
Graphic Surgery
Henriëtte van ’t Hoog
Dineke van Huizen
Sigmund de Jong
Karin van Pinxteren
Sonia Rijnhout PHK18 #06
Babette Kleijn PHK18 #10

De tentoonstelling wordt zondag 21 mei officieel geopend van 15.00 tot 17.00 uur en is te zien tot 1 oktober 2017. Van maandag t/m vrijdag is de tentoonstelling te bezoeken tijdens kantoortijden van 9.00 – 17.00 uur van maandag t/m vrijdag.