Samba op het plein

Zondag 16 juni was de aftrap van de vier pleinconcerten die deze zomermaanden op het Noordereiland plaatsvinden. Zwoele Braziliaanse klanken vulden het Burgemeester Hoffmanplein.

Tijdens het relaxte optreden van zangers Viviani Gody en haar band Samba de Roda druppelende geleidelijk aan steeds meer toehoorders het plein op. Het was goed toeven op de zitbanken of ligstoelen voor het podium of op het terras bij Koozie.

Voetjes van de vloer
Genietend van het zonnetje, een drankje, een koffie-ijsmix van Giraffe of een smakelijke barbecue hap konden de bezoekers wegdromen naar Zuid-Amerikaanse oorden. Of deden, aangestoken of meegetroond door Braziliaans/Portugese vrienden, toch even de voetjes van de vloer.

Funk & Soul
Er wordt al uitgekeken naar het volgende pleinconcert. Dat is zondag 14 juli, noteer het vast in de agenda. Dan zullen Simone Roerda en haar band Mrs. Hips de toehoorders meevoeren in de wereld van blues, soul en funk. Simone toerde als leadzangeres met Candy Dulfer over de hele wereld. Met haar eigen band Mrs. Hips deed ze dat nog eens dunnetjes over en had zelfs een nummer 1 notering in Spanje.

Data & Informatie
De overige zondagse pleinconcerten zijn op 25 augustus en 15 september. Kijk voor actuele informatie over het programma op de Noordereiland website of de facebookpagina van het Midden in de Maas Festival.

Een mooie sfeerimpressie is te zien in dit videoverslag van Dick van der Horst/De Beeldwerkers.

___________________________________________

De pleinconcerten zijn mogelijk gemaakt door:
Elise Mathilde Fonds, OpzoomerMee, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot (SWB), Stichting Bevordering Volkskracht, CultuurBuur, Stichting Expeditie Noordereiland en Wijkraad Noordereiland.
Sponsors: Koozie, Giraffe, Lichting98, BusnizzCares