Schatkaart Noordereiland

Voor bezoekers is er op het Noordereiland van alles te ontdekken. De rijke scheepvaarthistorie, monumentale panden, historische en markante monumenten, moderne en oude kunst en niet te vergeten de kenmerken van  ‘Motorschip Noordereiland’, dat elk moment kan afvaren richting zee.

Nieuwe kaart
Om de bezoekers een beetje op weg te helpen is op initiatief van Stichting Montmartre aan de Maas en Stichting Stadsambassadeurs de oude kaart van het Noordereiland, (editie 2011), nieuw leven ingeblazen. Op de kaart zijn alle ‘schatten’ van het eiland te vinden en op de achterkant is informatie te lezen over het eiland en presenteren horecaondernemers en kunstgaleries zich.

Rondwandeling
Stadsambassadeurs geven rondleidingen over het Noordereiland en na afloop ontvangen de deelnemers de schatkaart, zodat ze op hun gemak de diverse bijzondere locaties kunnen bezoeken of als leidraad mee kunnen brengen als ze nog eens terugkeren op het eiland.

Ondernemers en kunst op de kaart
Ondernemers en kunstgaleries van het Noordereiland kunnen hun bedrijf op deze kaart te laten vermelden. Bijvoorbeeld met een naamsvermelding op de voorkant van de kaart, een logo op de achterkant of een combinatie van beide. Ook kunnen zij een aantal kaarten bestellen, om zelf uit te delen aan hun klanten of bezoekers. Ondernemers die hier belangstelling voor hebben kunnen meer informatie over de schatkaart en de bestelwijze vinden op de website van het Noordereiland.