Spaanse Castellers op het eiland

Het was zaterdag 6 mei een prachtige dag voor 150 Spanjaarden om een mooie toren te bouwen. Op het Prinsenhoofd vertoonden de befaamde ‘Castellers’ hun spectaculaire kunsten.

Samen met een aantal bewoners van het eiland bouwden ze een menselijke toren van wel 8 verdiepingen hoog. Die bewoners hadden eerder daarvoor een speciale workshop gevolgd, zodat ze wisten wat hen te doen stond als fundament van de menselijke toren. Ze werden daarbij begeleid op de klanken van Catalaanse muziek en een Georgisch koor, onder het toeziend oog van een fors aantal toeschouwers.

Herkansing
Voor wie het gemist heeft is er nog een herkansing: om 18:00 uur wordt op dezelfde locatie opnieuw een toren opgebouwd. En wie daar ook niet bij kan zijn, kan de Castellers zondag 7 mei om 12:00 uur op het Schouwburgplein nog aan het werk zien.

Ondersteuners
Dit evenement werd georganiseerd door Tante Nino, een klein cultureel podium op het Noordereiland. Het werd mogelijk gemaakt dankzij donaties, sponsors en een aantal fondsen, waaronder Rotterdam Circusstad en Rotterdam Festivals. Veel bewoners van het Noordereiland openden ook gastvrij hun harten en huizen voor de Castellers en boden hen een paar nachten onderdak.