Street Kitchen goed bezocht

De weergoden waren dit evenement op zondag 20 augustus gunstig gestemd. Het zonovergoten Burgemeester Hoffmanplein stroomde al snel vol bezoekers, die kwamen genieten van de vele gerechten die buurtbewoners voor hen hadden bereid.

Met een Eilandkrant in de hand wisselden ze de daarin afgebeelde strippenkaart in voor een bamboe bakje met lepel. Daarna konden ze de kraampjes langs om van maximaal vijf gerechtjes te proeven. Wie geen Eilandkrant had, van buiten het eiland afkomstig was of niet genoeg had aan vijf gerechtjes kon alsnog zo’n strippenkaart kopen bij de Street Kitchen kraam.

PleinProeverij
Het was een hele aangename middag, waarop werd gekeuveld, gegeten, gelachen en buurtgenoten met elkaar kennismaakten. Er was eten uit alle windstreken: Nederlandse appeltaart, maar ook Turkse, Marokkaanse en Kroatische salades, brood en sauzen. Om de vingers bij af te likken en moeilijk kiezen uit al dat lekkers. Het was al vroeg duidelijk: dit ‘smaakt’ naar meer! Dat werd ook duidelijk uit de gesprekken met bezoekers en de evaluatieformulieren.

Goed team
Het Street Kitchen team zorgde dat alles gesmeerd verliep en het was voor hen heel fijn om te ervaren dat al die maanden voorbereiding tot dit zeer geslaagd event hebben geleid. Als ze een beetje zijn bijgekomen gaan ze ongetwijfeld plannen maken voor volgende edities. Maar nu eerst uitrusten, opruimen en evalueren.

Tevreden terugblikken
Het bestuur van Stichting Expeditie Noordereiland kijkt zeer tevreden terug op dit succes, dat mogelijk werd na een door de stichting georganiseerd brainstormbijeenkomst met bewoners en ondernemers vorig jaar om te inventariseren aan wat voor soort activiteiten behoefte was en ideeën op te halen. Daar kwam uiteindelijk het Street Kitchen plan uit voort, dat door de stichting werd omarmd en waarvoor zij de fondsenwerving realiseerde.

Streetkitchen Noordereiland wordt mogelijk gemaakt door Stichting Expeditie Noordereiland, Cultuur Concreet en Zomer op Zuid.