Themawandeling Kunst

Vanaf 1 juni 2022 kunnen wandelaars met hun smartphone een digitale wandeling op het Noordereiland maken, die hen langs de vele kunstwerken in de buitenruimte op het eiland voert.

Eind 2021 introduceerden we al de nieuwe editie van de Schatkaart Noordereiland. Vol informatie over de historie, kunst, cultuur en horeca van het eiland en voor slechts €1,- te koop in het Huis vd Wijk, Prins Hendrikkade 89 (of te bestellen via de Eilandwinkel). Maar op die kaart is niet genoeg plek om alle wetenswaardigheden te vermelden over wat er op het eiland te zien is. Daarom gaan we een aantal thema’s nader uitwerken en via Google Maps aanbieden aan bezoekers en bewoners die het Noordereiland graag te voet willen verkennen en er wat meer over willen weten.

Smart wandeling
De eerste Google Maps wandeling is nu beschikbaar, met het thema Kunst. Die wandeling voert langs diverse plekken op het eiland waar kunst in de buitenruimte te zien is. Bijvoorbeeld de diverse gevelpanelen, waar wandelaars anders zomaar voorbij zouden lopen. Maar ook het beeld van Tom Poes in de Thorbeckestraat, of de objecten die refereren aan het Motorschip Noordereiland. Bij elke aangegeven locatie op de kaart staat een foto en een tekst over het object dat daar te zien is.

De kunstwandeling is te vinden op www.noordereiland.org/wandeling. Of scan onderstaande QR code

De volgende thema’s worden : Historie, Monumenten, Natuur en wie weet welke nog meer…