Terugblik Midden in de Maas Festival 2022

Peter Tiehuis & T5

Het was weer een bijzonder festival, in het weekend van 4 en 5 juni. Met niet alleen een heel afwisselend programma. Ook een grote variatie aan weersomstandigheden.

Op een zonovergoten zaterdag was er leuke circusactiviteit op het Burgemeester Hoffmanplein. Kinderen (en hun ouders ook) waanden zich een heuse circusartiest. Zij jongleerden, balanceerden op een grote bal, of spinden diabolo’s. Alles onder begeleiding van de artiesten van Circus Rotjeknor. Zondagochtend was er een herkansing in Ons Park, iets minder zonnig, maar ook daar waren met name kinderen in de weer met circusartikelen.

Helaas betrok de lucht tegen de middag en vond het concert van Peter Tiehuis en T5 band plaats in de stromende regen. De bandleden én het publiek lieten zich daardoor niet van de wijs brengen, zij stonden en zaten redelijk droog. Toch werd het optreden voortijdig beëindigd, het werd uiteindelijk toch te nat en te koud, voor de muzikanten en voor het moedige publiek. Gelukkig kon het merendeel van hen bij Koozie binnen opwarmen en kijken & luisteren naar een intiem optreden van een Italiaans duo. Door hun mooie muziek en zoetgevooisde liedjes kwam alsnog de zomerzon tevoorschijn, al was het in de hoofden van het publiek.

Al met al toch een heel geslaagd Midden in de Maas Festival, tot stand gekomen dankzij een mooie samenwerking van Koozie Lunchroom en Tante Nino. Het werd mede mogelijk gemaakt dankzij inspanningen van Stichting Expeditie Noordereiland, OpzoomerMee, Wijkraad Noordereiland, Ed Verhoeff, Lichting98 en BusnizzCares.