Tom Poes Beeld

Onthulling van het beeld Tom Poes om 14.30 uur bij de Wilhelminafontein op het Burgemeester Hoffmanplein. Het Bestuur van Stichting Montmartre aan de Maas nodigt U – mede namens de initiatiefnemer Herbert Janson – uit voor de feestelijke onthulling. Op 2 mei 2013 wordt gevierd dat Marten Toonder 101 jaar geleden werd geboren in de Thorbeckestraat te Rotterdam. Ter gelegenheid hiervan onthult Irwin Toonder het beeld van Tom Poes dat voortaan een oogje in het zeil zal houden bij het geboortehuis van Marten Toonder.

Om 14.30 verwachten wij U bij de Wilhelminafontein op het Burgemeester Hoffmanplein. Hier wordt iets verteld over hoe het plein er uit gezien moet hebben toen de familie Toonder op het eiland woonde. Wij wandelen daarna via de Stieltjeskolom naar het geboortehuis op nummer 28-b in de Thorbeckestraat waar de eigenlijke festiviteit zal plaatsvinden.


 Uitnodiging:

Onthulling Tom Poes op 2 mei 2013
Uitnodiging onthulling 2 mei 2013

Onthulling Beeld Tom Poes 2 mei:

Tom Poes in de Thorbeckestraat
Tom Poes in de Thorbeckestraat

 

Tom Poes in de zon
Tom Poes in de zon

 

20130502_Tom_Poes_08
Irwin Toonder

 

20130502_Tom_Poes_07
Tamyra Meesters

Na afloop van de onthulling is er gelegenheid om een ”Tom Poesje” te eten en een drankje te drinken. Het beeld is ontworpen door beeldend kunstenaar Tamyra Meesters en uitgevoerd in samenwerking met beeldend kunstenaar Saskia Meesters. Het beeld is mede tot stand gekomen door giften van particulieren en de onderstaande sponsors.

SPonsoren

 

Voor meer informatie neem contact op met: [icon size=”tiny” image=”fa fa-envelope” url=”” ]  info@tamyrameesters.nl
Download [icon size=”tiny” image=”fa fa-file-o” url=”” ]  hier de uitnodiging.

Bekijk de video van [icon size=”tiny” image=”fa fa-external-link” url=”” ] RTV Rijnmond

 


 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2013