Tuinpodium geopend

Tante Nino’s Tuinpodium is officieel geopend. Vrijdag 9 juni werd de opening verricht met een straatfotografie expositie van het Colombiaans fotocollectief ‘De la calle somos’ (van de straat zijn wij).

Dirigeren op het scherp van de snede

Een uurtje later werd ook het podium ingewijd. Singer songwriter Edson Velandia, wereldberoemd in Colombia en misschien ook wel daarbuiten, bracht drie van zijn ‘Sinfonias Municipal’ ten gehoor, samen met het orkest La Uniek, dat bestaat uit musici vanuit diverse windstreken. Uniek aan dit optreden was het dirigeerstokje van Edson, een vleesmes. Waarschijnlijk symbolisch bedoeld om zijn verhaal kracht bij te zetten. In ieder geval niet karakteristiek voor Colombia, waarvan wij volgens een van de fotografen een gekleurd en foutief oordeel hebben. Het is een prachtig land, met niet alleen maar drugs en geweld, maar vooral prachtige natuur en biodiversiteit. En een heel vriendelijke en gastvrije bevolking.

De avond werd afgesloten door Laisvie Ochoa Gaevska met een dansperformance ‘Naranjas’, gebaseerd op het lied van Edson Velandia, dat door hem live ten gehore werd gebracht.

Zwoele zomer

Deze Colombiaanse avond is de opmaat naar een zomerseizoen vol buitenoptredens in de tuin van Tante Nino. Zo lang het mooi weer is worden daar op het podium allerlei kunsten vertoond of ten gehore gebracht en zijn er ook films te zien. Hou dus de facebookpagina en website van Tante Nino in de gaten, of de aankondigingen op de facebookpagina en website van het Noordereiland.

Tante Nino
Van der Takstraat 102B
Noordereiland, Rotterdam
www.tantenino.nl