Verhalen van het Noordereiland

Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten haalt vanaf mei op het Noordereiland verhalen op van oudere bewoners.

Vooral de 60-plussers kunnen mooie verhalen vertellen over vroeger tijden op het eiland, toen de binnenvaartschepen vier rijen dik aan de kades lagen, er volop scheepvaartbedrijvigheid was op het eiland, de Van der Takstraat dé winkelstraat van Rotterdam was en er wel 36 cafés waren.

In samenwerking met stichting Expeditie Noordereiland halen Mariëlle van de Griendt en Willy Hilverda van De Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten die verhalen op tijdens een aantal sessies met bewoners. Wat maakt voor hen het Noordereiland zo bijzonder? Wat geeft hen een eilandgevoel en wat is de invloed van de rivier op het eilandleven? Dat hopen de theatermakers bespreekbaar te maken met de bewoners.

Uiteindelijk zal dat uitmonden in een voorstelling ‘Verhalen van het Noordereiland’, waarin de bewoners hun verhalen vertellen aan het publiek. Om zich daarop voor te bereiden en te oefenen wordt een aantal sessies speciaal daaraan gewijd.

De eerste bijeenkomsten zijn inmiddels volop aan de gang en na de zomer kan wie dat wil komen luisteren tijdens de voorstelling. De datum en locatie worden nader bepaald.

Willy en Mariëlle